Desarticulada una banda que liderava un home empresonat per un homicidi a l'Altet per vendre drogues

Els quatre homes i quatre dones van ser arrestats a Alacant i Elx per distribuir substàncies estupefaents, fins i tot després d'ingressar en presó el capitost

Substàncies incautades en els registres dels domicilis dels arrestats
Substàncies incautades en els registres dels domicilis dels arrestats / Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut huit persones, quatre dones i quatre homes, a Alacant i Elx per, presumptament, formar part d'un grup criminal actiu dedicat a la distribució i venda de drogues a les províncies d'Alacant i València. El capitost d'aquest grup ja va ser arrestat a l’octubre per la presumpta comissió d'un homicidi a la pedania il·licitana de l’Altet.

Dins de la investigació policial que van fer els agents d'Alacant, es van registrar sis domicilis d’Alacant i Elx, que suposadament utilitzaven els membres d'aquest grup criminal com a punts de venda i distribució de drogues, com haixix, marihuana o èxtasi, però principalment es dedicaven a la distribució i venda de cocaïna.

Un grup "actiu"

El principal capitost d'aquest “actiu” grup criminal, com el defineixen des del cos policial, ja va ser detingut el 6 d'octubre per la presumpta comissió d'un delicte d'homicidi, a la pedania il·licitana de l'Altet.

Després, els agents de la comissaria d’Elx, encarregats de la investigació de l'homicidi, van trobar en el registre de l'habitatge de l'autor un laboratori de drogues. Hi van intervindre 763 grams de cocaïna i “gran quantitat” de substàncies de tall emprades per a elaborar i adulterar drogues. Ara per ara, l’arrestat està en presó provisional a l'espera de juí.

Els investigadors han constatat que, des que el capitost d’aquest grup va ingressar en la presó, la seua parella sentimental va adoptar el seu paper i també l'han detinguda.

D’altra banda, i dins d’aquesta operació, la Policia Nacional ha intervingut la documentació de deu vehicles adquirits per l'organització, alguns d'alta gamma, diverses motocicletes i nombrosos objectes de valor, com una televisió de 86 polzades i gran quantitat de telèfons mòbils, alguns també d'alta gamma.

Per això, els agents han obtingut els indicis suficients per a relacionar també els detinguts amb una trama de blanqueig de capitals. Segons les sospites, els arrestats tractarien de llavar els diners aconseguits amb la venda de drogues mitjançant l'adquisició d'habitatges, vehicles i altres objectes valuosos.

També et pot interessar

stats