Cau una perillosa xarxa de tràfic de drogues liderada per una perruquera d'Ondara

Membres de la banda realitzaven vendes de droga a la menuda a Pego, Pedreguer, Xaló, Dénia, Ondara, Orba, el Verger i Beniarbeig

Diners trobats pels agents en els escorcolls
Diners trobats pels agents en els escorcolls / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha desmantellat un grup criminal dedicat al tràfic de drogues a la Marina Alta, amb la detenció de tots els integrants i la intervenció de drogues i armes de foc perilloses com escopetes amb canons retallats o un gran matxet.

La líder de la banda era la propietària d'una perruqueria d'Ondara que la utilitzava per a blanquejar els diners obtinguts de la venda de drogues, informa l'institut armat.

L'operació Nobuki es va iniciar el febrer del 2023, quan a través de xicotetes confiscacions de droga es va detectar un lleuger augment en el consum de cocaïna entre xicotets consumidors de municipis de la Marina Alta.

En una fase inicial, a partir de les proves recopilades, els investigadors van centrar les seues sospites en una parella espanyola que residia en una zona rural de difícil accés a Beniarbeig.

Aquesta residència comptava amb fortes mesures de seguretat: fins i tot havien construït un xicotet búnquer il·legal equipat amb un sistema de videovigilància amb la finalitat d'anticipar-se als moviments de possibles sospitosos.

Mitjançant vigilàncies i seguiments es va constatar que membres de la banda venien droga a la menuda en poblacions com Pego, Pedreguer, Xaló, Dénia, Ondara, Orba, el Verger i Beniarbeig.

Estructura de la banda

En una segona fase, els agents es van centrar a definir l'estructura i jerarquia de la banda. En el cim es trobava la líder, una dona propietària d'una perruqueria a Ondara que utilitzava per a blanquejar els diners obtinguts de manera il·lícita.

En el següent nivell estava la seua parella, un home encarregat de distribuir les drogues pels municipis pròxims. En l'escaló inferior, tres homes i una dona espanyola s'encarregaven de vendre les substàncies entre els consumidors finals.

El 25 de juliol, es van registrar tres immobles, situats a Beniarbeig, el Verger i Benimeli, a més de la perruqueria a Ondara.

Durant els registres es van intervindre set grams de cocaïna, 280 grams d'haixix, 80 plantes de marihuana, 866 grams de cabdells de marihuana, divers material per al processament de drogues i dos cotxes utilitzats per a la venda de drogues.

També dues escopetes amb canons retallats, una arma de foc curta, munició d'armes de foc, una arma simulada, una arma llarga d'aire comprimit i un matxet de grans dimensions.

La investigació va culminar amb la detenció de tots els membres, excepte un que va ser investigat. A tots, segons el seu grau de participació, se'ls van imputar delictes contra la salut pública per tràfic de drogues, pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals i, tinença il·lícita d'armes.

Els detinguts tenen entre 27 i 59 anys i antecedents per fets similars. El jutjat de guàrdia i instrucció de Dénia ha decretat la posada en llibertat de tots amb mesures cautelars.

També et pot interessar

stats