Detingut a València per importar cocaïna impregnada als caixons de cartó d'un enviament de fruita

La Guàrdia Civil ha detectat 110 quilograms de cartó adulterats amb l'estupefaent

Agents de la Guàrdia Civil inspeccionen el carregament interceptat
Agents de la Guàrdia Civil inspeccionen el carregament interceptat / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de València ha detingut a un home de 67 anys per tràfic d'estupefaents després de detectar la presència de cocaïna en un carregament de fruita provinent de Sud-amèrica. La droga anava oculta en un innovador sistema: impregnava les cantoneres dels caixons de cartó en què viatjaven els vegetals. Fins a 110 quilograms de cartó adulterats s'han recuperat en l'operació, que ha acabat amb el detingut imputat per un delicte contra la salut pública.

Atés que la cocaïna pot ser transformada i reconstituïda en els punts de destí, els guàrdies civils mostren una "especial atenció" als amagatalls i subterfugis que els delinqüents poden emprar per a l'activitat.

En la investigació, que lidera el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Massamagrell (Horta Nord) han participat agents de l'Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga (EDOA) de la Guàrdia Civil, i de la Unitat d'Anàlisi i Investigació Fiscal i de Frontera.

El cos armat destaca l'actualització dels experts en la delinqüència organitzada i antidroga per a combatre la innovació continuada dels traficants per a introduir els estupefaents. Aquesta circumstància és habitual amb la cocaïna, donada la possibilitat de ser transformada i reconstituïda en els punts de destí.

També et pot interessar

stats