Desarticulat un violent grup d’atracadors de bancs i tràfic de drogues a la Costera

El grup hauria robat 40.000 euros a una sucursal bancària del Genovés i ho intentà a la Llosa de Ranes

Desarticulat grup criminal a La Costera
La partida incautada per la Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha desarticulat, amb la detenció de cinc persones, un grup violent dedicat a atracar bancs i al tràfic de drogues. L'operació, batejada com a Mabros 2, es va iniciar l’octubre passat després d'un robatori amb violència en una entitat bancària situada al Genovés (Costera), de la qual s'haurien emportat 42.000 euros després d'amenaçar-ne els empleats.

Dos mesos després, al desembre, es va rebre un avís per un altre atracament amb modus operandi idèntic a la Llosa de Ranes (Costera). No obstant això, en aquesta ocasió, dos agents de la Guàrdia Civil aconseguiren frustrar el robatori, recuperar els diners sostrets i detindre un dels presumptes integrants de l'organització criminal.

Els agents també arribaren a determinar la identitat dels diferents components del grup criminal i van localitzar el domicili dels autors, que vivien en diversos municipis de la província de València.

Així, en col·laboració amb el Grup de Reserva i Seguretat de València, van efectuar tres entrades i registres simultanis que van permetre detindre els cinc presumptes integrants de l'organització i incautar-se dues armes de foc utilitzades en els atracaments, munició i vora 7.000 euros en efectiu.

Intervinguts vora 2.500 grams de cocaïna de gran puresa

A més, els agents comprovaren que la xarxa també es dedicava al tràfic de drogues i els van intervindre 2.565 grams de cocaïna de gran puresa, 1.870 grams de marihuana i sis grams d'heroïna. També van confiscar els objectes de manipulació de droga i la comptabilitat relacionada amb l'activitat delictiva.

Entre els cinc detinguts, que tenen entre 25 i 56 anys, hi ha quatre homes i una dona. El presumpte líder de l'organització criminal, un home de 56 anys, tenia antecedents per fets similars i tenia pendent l'ingrés a la presó.

Se'ls imputen els delictes de robatori amb violència i intimidació, temptativa d'homicidi, tinença il·lícita d'armes, tràfic de drogues, usurpació d'estat civil, falsedat documental i pertinença a organització criminal.

El jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Xàtiva s’ha fet càrrec del cas.

També et pot interessar

stats