Desarticulada a la Comunitat Valenciana una organització que estafava amb préstecs ràpids

Els nou detinguts haurien realitzat més de cent finançaments fraudulents que superarien el mig milió d’euros

Agents de la Guàrdia Civil durant l'operatiu pels finançaments fraudulents
Agents de la Guàrdia Civil durant l'operatiu pels finançaments fraudulents / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal dedicada a cometre estafes financeres mitjançant una pàgina web en la qual oferien finançament de préstecs ràpids i sense requisits. En l'operació han sigut detingudes nou persones i dues més han sigut investigades per estafar més de 500.000 euros. Els presumptes autors havien fet més de cent finançaments fraudulents amb 86 persones afectades a les províncies d'Alacant, Castelló i València i sis entitats financeres perjudicades.

S'han efectuat registres a la ciutat de València, Llíria (Camp de Túria), Sant Joan i el Campello (Alacantí), en els quals s'ha intervingut documentació, material informàtic i diners en efectiu i s'han bloquejat trenta comptes bancaris que utilitzava l'organització criminal per a efectuar les estafes, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

L'operació es va iniciar quan la Guàrdia Civil va recollir la denúncia d'una dona, veïna de la localitat de Montcada (Horta Nord), en la qual posava de manifest ser víctima d'una estafa, ja que havia demanat un crèdit de 1.000 euros a través d'una pàgina web que no li exigia cap mena de requisit per al préstec. Una vegada ingressat en el seu compte va rebre una carta en la qual li comunicaven que devia 4.000 euros per la instal·lació elèctrica que havia contractat; un servei que ella mai havia sol·licitat i mai es va dur a terme.

Una pàgina web com a reclam

Els suposats autors feien servir com a reclam una pàgina web en la qual oferien finançaments ràpids i sense requisits. Quan alguna persona sol·licitava efectiu i introduïa dades bàsiques com el telèfon, a través d'aquesta web, rebia una telefonada telefònica on l'interlocutor li demanava la resta de dades personals.

A través d'un comerç de Llíria, propietat del cap d’aquesta organització criminal, haurien usurpat la identitat de la víctima i aconseguit negociar amb una entitat bancària per a aconseguir el doble o el triple de l'efectiu sol·licitat per la víctima.

Les persones estafades rebien l'efectiu que havien demanat, però poc temps després s'adonaven que devien moltíssim més diners del que van sol·licitar per un servei o productes que mai van demanar.

Als detinguts se'ls atribueixen els delictes de pertinença a grup criminal, estafa, blanqueig de capitals, falsificació documental i usurpació d'estat civil. Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 1 de Montcada.

També et pot interessar

stats