Desmantellen una xarxa que extorsionava 2.100 usuaris de pàgines de contactes

Els agents han detingut a Dénia i Ondara tots els membres de la banda pels delictes d'organització criminal, blanqueig de capitals, estafa i extorsió

Els agents durant l'operació a Dénia i Ondara / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil d'Alacant, en el marc de l'operació Connor, ha desenvolupat una investigació per a desmantellar una organització criminal que es dedicava a extorsionar usuaris de pàgines web especialitzades en cites en línia i a cometre estafes per mitjà del mètode de la pesca, el phishing en anglés.

Entre els mesos de maig i juny, han sigut detinguts tots els membres de la banda a Dénia i Ondara.

Darrere d'aquest grup hi havia un home colombià de 25 anys i un altre cubà de 35, i quatre dones entre 25 i 35 anys de nacionalitats colombiana i romanesa. Tots ells tenien antecedents policials per fets similars als investigats.

Les investigacions es van iniciar el febrer del 2022 arran d'una denúncia interposada a Callosa d'en Sarrià. La víctima va manifestar als agents que, després d'accedir a una pàgina web de contactes, una persona havia començat a extorsionar-la amb la finalitat que li fera uns pagaments.

Els agents van identificar el modus operandi utilitzat pel grup criminal. D'una banda, seleccionaven les víctimes, sempre homes, per mitjà d'anuncis de contactes en pàgines web. La banda es feia passar per una dona que suposadament oferia serveis sexuals.

Els serveis finalment no eren prestats, però, no obstant això, el grup criminal iniciava unes maniobres de fustigació a la víctima, i arribava fins i tot a amenaçar-la mitjançant l'enviament de fotografies d'armes de foc, entre d'altres.

Estafes bancàries

L'extorsió no era l'únic mètode emprat per la banda, també s'havien especialitzat en estafes bancàries per la modalitat de la pesca. Per l'enviament massiu de correus electrònics, obtenien les contrasenyes i la informació bancària de les noves víctimes per, a seguidament, extraure diners en efectiu dels caixers.

Els detinguts han quedat a disposició del jutjat de la Vila Joiosa que ha decretat llibertat provisional per a tots ells, amb mesures com la retirada del passaport i compareixences periòdiques.

2.100 víctimes a Espanya i fins i tot a Alemanya

La banda delinquia internacionalment des de l'any 2020 i es calcula que ha extorsionat més de 2.100 víctimes. Encara que bé per desconeixement o bé per voler mantindre el seu anonimat, fins hui, únicament han denunciat 25 víctimes residents a les províncies d'Alacant, València, Castelló, Tarragona, Navarra i Granada, i fins i tot d'Alemanya.

A més, els agents han calculat que la banda ha pogut obtindre de manera il·lícita una quantia econòmica superior al milió d'euros.

També et pot interessar

stats