Desallotjats els antiavortistes que assetjaven els treballadors d’una clínica a Castelló de la Plana

El director del centre sanitari privat ha anunciat la presentació d'una querella judicial 

La Policia desallotja un grup de persones antiavortistes davant una clínica de Castelló de la Plana / À Punt NTC

La Policia Local de Castelló de la Plana ha desallotjat aquest dilluns un grup de persones de l’associació antiavortista 40 Dies per la Vida a Castelló, que es concentren des de fa una setmana davant de Mediterránea Médica, una clínica que practica avortaments a Castelló de la Plana. Els membres d'aquesta organització s'acostaven a resar i demanar a les dones que acudeixen que es repensaren interrompre l'embaràs. 

Si bé els agents els han obligat a anar-se'n de matí, el grup ha tornat de vesprada. Treballadors i pacients han denunciat que pateixen assetjament. “Un senyor s’ha acostat a una treballadora i l’ha increpada. Al desembre empaperaren la façana de la clínica. Fa nou anys tiraren unes pedres tan grans que van trencar els vidres i quasi li trenquen el cap a un metge”, ha denunciat Josep Lluís Carbonell, director de Mediterránea Médica. 

No és la primera vegada que es concentren. María Ángeles Bou, coordinadora de l’associació, assegura que no lluiten contra ningú en concret. “El nostre enemic és el diable”, afirma. Segons Bou, “Deu i la Mare de Déu estan amb nosaltres i serà el que Deu vulga”. Per la seua banda, Carbonell ha afirmat que no hi veu cap altra solució que “demà presentar una querella judicial” contra aquest grup de persones. 

El Congrés ha aprovat aquest mes la reforma de la llei, que penalitza aquesta mena d'assetjament. A Espanya el 80% dels avortaments es deriven a les clíniques privades. La nova reforma de la llei de l'avortament pretén garantir que siga, majoritàriament, la sanitat pública la que els realitze.  

També et pot interessar

stats