Desallotgen un dels dos edificis en ruïna de la Creu Coberta de València

Alguns veïns de l’altre immoble es neguen a abandonar-lo, asseguren que estan disconformes amb l’alternativa que els faciliten

A l'esquerra, l'immoble que s'ha aconseguit desallotjar
A l'esquerra, l'immoble que ja està desallotjat / À Punt NTC

Un dels dos edificis del carrer Manuel Arnau de València, al barri de la Creu Coberta, en risc de ruïna, ja està tapiat després que els ocupants de les vivendes d’aquest bloc l’abandonaren voluntàriament. En l’altre edifici, el del número 11, encara queden dues famílies que es neguen a deixar les vivendes que ocupen perquè no estan d’acord amb l’alternativa habitacional que les administracions els han oferit

Dues de les famílies desallotjades es traslladaran fins a vivendes socials, l'una a Requena i l’altra a Gandia, mentre que la resta poden instal·lar-se en albergs de la ciutat. Però aquesta proposta no agrada als afectats, per això els d’un dels immobles descarten eixir-ne, tot i el risc de solsida que presenten les vivendes.  

Aquest 12 d'agost es complien els deu dies de pròrroga que l’Ajuntament havia donat per a dur a terme el desallotjament d'aquests edificis, que es troben en perill de solsida, i que va ser paralitzat en dues ocasions per protestes veïnals.

Des de la plataforma Construint Malilla han explicat que els veïns que es neguen a abandonar l’immoble “resisteixen” perquè "no hi ha una alternativa sobre la taula en la qual coincidisquen tots els afectats". En aquest sentit, ha afirmat "el que s'ofereix és un alberg per a una família, per a una persona amb gos que no vol deixar-ho i per a un matrimoni al qual separarien".

També et pot interessar

stats