Des dels Ports fins a la Vall d’Albaida: les tronades amb granís posen en alerta una dotzena de comarques interiors

El vent pot condicionar l’evolució de l’incendi de Venta del Moro. Les ràfegues no afluixaran fins a la matinada

Platja de Cullera, on pot veure's la pols en suspensió que deixa un ambient groguenc
Platja de Cullera, on pot veure's la pols en suspensió que deixa un ambient groguenc / Clara Palomares

Les tronades amb poca aigua, però acompanyades d’aparat elèctric i ràfegues de vent fortes, faran estar en un ai el veïnat d’una dotzena de comarques interiors, des dels Ports fins a la Costera, aquest dimarts de vesprada. Les previsions apunten tempestes en aquestes zones a partir de mitja vesprada, que poden anar acompanyades de granís. Per aquesta raó, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l’avís groc per a aquesta vesprada.

S’esperen les típiques tronades estiuenques, de durada curta, que avançaran des de l’interior cap al litoral, encara que a la franja costanera arribaran més debilitades, i de precipitacions, en forma de granís o pluja, difícil de previndre amb exactitud.

En una de les comarques que més pendents estaran de l’evolució de les tronades serà a la Plana d’Utiel-Requena, on les flames ja han cremat més de 1.300 hectàrees de massa forestal en l'incendi de Venta del Moro.

L'Aemet ha decretat l'avís groc per a bona part de la franja interior del territori per a aquest dimarts de vesprada
L'Aemet ha decretat l'avís groc per a bona part de la franja interior del territori per a aquest dimarts de vesprada / À Punt Oratge

Caldrà esperar fins a la matinada per a veure com amainen les ràfegues de vent en aquesta zona, però de nou, com va passar aquest dilluns, el canvi de vent pot ser determinant perquè revifen les flames o, al contrari, l’oratge es pose del costat dels mitjans d’extinció.  

A més de la Plana d’Utiel-Requena, els Ports, l’Alt Maestrat, l’Alcalatén, l’Alt Millars, l’Alt Palància, el Racó d’Ademús, els Serrans, la Vall d’Aiora, la Canal de Navarrés, la Costera i la Vall d’Albaida també estan incloses dins de l’avís groc que ha emés l’Aemet.

Dimecres tornen les tempestes

Tot i el risc que poden implicar, la inestabilitat serà qüestió d’hores. S’espera una matinada tranquil·la, que donarà pas a un dimecres amb sol i un ambient amb calitja de matí, encara que, de nou, de vesprada les tronades faran acte de presència en l’interior del territori.

En aquest cas, s’espera que les tronades de dimecres siguen més generoses pel que fa a les pluges. A més, les temperatures donaran un respir, i el termòmetre baixarà uns graus, per a tornar a pujar dijous. 

També et pot interessar

stats