De què depén el preu d’un protector solar?

Encara que les cremes tinguen diferents formulacions, totes han passat per exàmens per a determinar la seua resistència a la llum del sol

Una dona s'aplica crema solar a la platja / À Punt NTC

A Holanda s'han disparat els casos de càncer de pell i les autoritats han decidit proporcionar protecció solar gratuïta a la població, ja que és un producte imprescindible per a protegir la pell. De vegades aquest producte pot arribar a resultar molt car. En À Punt NTC hem investigat de què depén la disparitat de preus i si les opcions més barates són igual d'efectives.

L'oferta de protectors solars és àmplia: en forma de crema, de boira, més olioses... Com també ho és la disparitat de preus: als supermercats en trobem de protecció cinquanta per menys de set euros, al costat d'altres marques que costen més del doble. 

Al laboratori de Bionos Biontech el director científic, José Mullor, aclareix d’on ixen les diferències del cost “dels ingredients que porten, que s’absorbeixen millor, pitjor, però, al cap i a la fi, totes les que porten un SPF han hagut de fer l’assaig per a determinar quin grau de protecció solar tenen”.

Totes les marques han de fer assajos de les cremes per a complir amb la normativa europea. En aquest laboratori testen els protectors solars en voluntaris per a comprovar que funcionen, exposant-los a una irradiació amb làmpades solars que imiten la radiació solar per a determinar quin és el factor de protecció solar. També cal tindre en compte la capacitat de resistència a l'aigua dels protectors.

En països com ara Holanda, on s'han disparat els casos de càncer de pell entre la població, han anunciat que proporcionaran crema solar gratuïta en escoles, parcs i instal·lacions esportives.

També et pot interessar

stats