Denuncien la “brutal agressió” a una xiqueta de 12 anys a Burjassot

Detinguda una menor de 14 anys, acusada de participar en els fets, i dos més són inimputables perquè tenen tretze anys

Imatge d'arxiu d'un agent de la policia nacional
Imatge d'arxiu d'un agent de la Policia Nacional / Rober Solsona (Europa Press)

La família d’una xiqueta de 12 anys ha denunciat davant la Policia Nacional la “brutal pallissa” que va patir fa un mes la menor a Burjassot (Horta Nord) per part, suposadament, de tres adolescents de 13 i 14 anys que li van pegar colps al cap i puntades, punyades i genollades.

Segons ha pogut saber À Punt, la Policia Nacional ha detingut en relació amb aquests fets una xica de 14 anys. Les altres dues són inimputables per tindre menys de 14 anys. S’ha informat del cas a Fiscalia, i la investigació continua oberta.

Alfonso Santiago, pare de la víctima, ha detallat que els fets es van produir fa aproximadament un mes quan la menor eixia de l'institut, però no va dir res a la família, que no ha conegut l'agressió fins que fa uns dies va aparéixer en xarxes socials un vídeo gravat per les altres menors. En aquell moment presentaren la denúncia. 

Respecte a les dues xiques inimputables, Santiago ha afirmat que vol “que paguen la sanció màxima possible i ajustada a la llei, dins de la inviolabilitat perquè tenen 13 anys”. També ha indicat que a conseqüència de la “brutal agressió” la seua filla es va voler suïcidar, tirant-se per la finestra, i la Generalitat va activar el protocol de suïcidi.

Segons explica, l'agressió es va produir en un parc on molts menors acudeixen a l'eixida del col·legi. Les tres presumptes agressores, “amb una actitud fanfarrona, de pinxo i prepotent li van dir que se n'anara, que sobrava”. Una d’elles coneixia la víctima perquè havien sigut companyes de classe l’any anterior. 

Pel que fa al motiu de l’agressió, diu que les menors han contat que ho feren perquè la seua filla els va dir “em cague en els teus morts”. No obstant això, el pare assenyala que li ha dit des que era xicoteta que no pronunciara mai eixa frase i ella li ha assegurat que no l'havia dita. 

És la segona agressió en grup a una menor que es denuncia en 24 hores a la Comunitat Valenciana, després que aquest dijous una xiqueta de 12 anys d'Elx (Baix Vinalopó) denunciara que unes companyes de l'institut l'havien agredida mentre unes altres ho gravaven en vídeo.

També et pot interessar

stats