La denúncia d'un professor de Bétera per una agressió lgtbifóbica, paralitzada dos anys per burocràcia

CCOO PV critica la "situació d'indefensió" en què es troba Miquel Álvarez i la pèrdua del dret laboral a acudir al treball amb "seguretat i tranquil·litat”

À Punt entrevista Miquel Álvarez, professor agredit a l’institut de Bétera
À Punt entrevista Miquel Álvarez, professor agredit a l’institut de Bétera / À Punt NTC

La denúncia interposada per un professor d'institut per una agressió lgtbifòbica està paralitzada des de fa un any i deu mesos perquè, segons denúncia la Federació d'Educació de Comissions Obreres del País Valencià (FECCOOPV), dos jutjats no es posen d'acord sobre quin d’ells té la competència. El sindicat ha criticat aquest dijous la "situació d'indefensió" en què es troba Miquel Álvarez i la pèrdua del dret laboral a acudir al treball amb "seguretat i tranquil·litat".

Així ho ha expressat la secretària general de la FECCOO PV, Xelo Valls, que ha incidit en el fet que han volgut tornar a exposar el cas d’Álvarez, amb motiu de la celebració dels 45 anys de la Declaració dels Drets Humans.

En declaracions a À Punt, Miquel Álvarez va explicar l’episodi homòfob que va patir en el centre on era docent, a l'Institut d'Educació Secundària Les Alfàbegues de Bétera (Camp de Túria). Els fets van ocórrer a mitjan febrer de l’any passat, quan més d’un centenar d’alumnes del centre el van increpar després de demanar a tres alumnes que retiraren les banderes d’Espanya que estaven exhibint al pati. “No els vaig dir que les retiraren perquè foren d’Espanya, sinó perquè feien servir un símbol com a provocació”, va matissar Álvarez, que explicava que aquests alumnes van eixir amb les banderes “com a resposta” d’altres estudiants, que el dia anterior van mostrar la bandera LGTBI. “A aquests també els vaig dir que la guardaren”, va afegir. 

En l'entrevista, el docent creia que l’alumnat agafava i reproduïa un discurs d’odi que anava en augment en els últims anys. Asseverava que en els seus nou anys com a professor, veia que aquest discurs calava cada dia més entre l’estudiantat. “Això ho hem d’aturar. El discurs d’odi està latent i només falta una espurna com aquesta perquè s’encenga tot”, sentenciava.

També et pot interessar

stats