Demanen que els tigres no puguen ser animals domèstics

En el Dia Mundial del Tigre les associacions demanen més mesures de protecció perquè està en perill d'extinció.

Demanen que els tigres no puguen ser animals domèstics

En el Dia Internacional del Tigre associacions defensores de la natura recorden que el felí més gran del món està en perill d'extinció. El 80 per cent dels tigres que arriben al centre de recuperació de Villena, a la Fundació Primadomus, provenen de circs i l’altre 20 per cent de col·leccionistes privats.

L'acció de l'home està darrere de la desaparició de la població de tigres. Mundialment té demanda la seua pell, els ossos i la carn, però a Europa els circs són el principal problema al qual s'enfronten. La presidenta de Primadomus, Pilar Jornet, recorda que “els carromatos en els quals viuen els tigres als circs no són adequats per a aquests grans felins” i quan s’entreguen al centre de recuperació “tenen lesions com problemes musculars, de pes, de dentinció i en les ungles”.

L'associació, l'única que arreplega grans felins de tot Espanya, reclama que la legislació estatal detalle explícitament que el tigre no pot ser un animal de companyia. Per a Jornet és “sorprenent” que la tinença de gossos anomenats potencialment perillosos estiga regulada per llei i en canvi “un animal que és molt més perillós es puga tindre a casa com una mascota”.

500 municipis espanyols i 10 comunitats autònomes ja han prohibit els circs amb animals. Primadomus considera que cal aprofundir en aquesta direcció perquè “un tigre que ha viscut en una gàbia, víctima de l’abús o l'espectacularització no podrà tornar mai a la natura”.

També et pot interessar

stats