Demanen que la sociologia siga assignatura obligatòria en els col·legis

València acull per primera vegada el Congrés Espanyol de Sociologia, que espera reunir 2.000 participants.

VÍDEO | Demanen que la sociologia siga assignatura obligatòria en els col·legis

Arriba a València, per primera vegada després de dotze edicions, el Congrés Espanyol de Sociologia, que aprofita aquesta trobada anual per a reclamar que l’assignatura de sociologia forme part dels centres educatius de primària i secundària al mateix nivell que matèries com llengua, història o química. Així ho ha manifestat aquest dimarts el vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València (UV), Antonio Ariño, durant la presentació de la trobada, que espera reunir més de 2.000 persones procedents de diversos països.

“Ens preocupa que en el sistema educatiu a Espanya estiga absent el coneixement de la societat en primària i secundària”, ha manifestat Sandra Obiol, membre del comité organitzador. A aquesta edició assistiran referents nacionals i internacionals en sociologia, com ara l’últim Premi Princesa d’Astúries 2019 de Ciències Socials, Alejandro Portes, que participarà en un simposi sobre “Innovació i canvi social” el divendres 5 de juliol. A més, és la primera vegada que aquest esdeveniment s’internacionalitza, ja que compta amb la participació de reconeguts sociòlegs i sociòlogues internacionals, procedents, sobretot, de l’Amèrica Llatina. 

El congrés abordarà els desafiaments socials més importants que afronten actualment les societats contemporànies, així com la desigualtat i la cohesió socials, el futur del treball i dels drets socials. “Les sessions estaran dedicades a les societats del sud d’Europa o a la sociologia comparada entre l’Amèrica Llatina i Europa”, ha destacat el president de la Federació Espanyola de Sociologia, Manuel Fernández.

També et pot interessar

stats