Demanen sis anys de presó per al patró d'una pastera rescatada amb 13 migrants a Torrevella

El fiscal considera que es va posar en perill la vida dels ocupants d’una embarcació que estava en una situació "deplorable"

Salvament Marítim va interceptar la pastera amb tretze persones a bord el passat 3 de gener a Torrevella
Salvament Marítim va interceptar la pastera amb tretze persones a bord el passat 3 de gener a Torrevella / Creu Roja

El patró d'una pastera rescatada per Salvament Marítim enfront de les costes de Torrevella (Baix Segura) amb tretze migrants a bord s'enfronta a una petició de sis anys de presó que demana la Fiscalia en el judici previst per a dijous que ve en l'Audiència Provincial.

L'embarcació precària va ser interceptada en la matinada del passat 3 de gener a unes 19 milles nàutiques de Torrevella i els migrants havien pagat entre 1.000 i 2.000 euros a l'organització dedicada al tràfic d'éssers humans.

El fiscal considera que l'embarcació havia eixit 48 hores abans, el dia de Cap d'Any, de les costes d'Algèria sense mesures de seguretat i en una situació "deplorable", per la qual cosa durant el viatge es va posar en perill la vida dels ocupants.

Només en l’any 2022 van arribar 43 pasteres al litoral de les comarques del sud amb més de 400 persones amb vida a bord. La Creu Roja alerta que cada vegada hi ha més dones i xiquets, inclús de bolquers, els que posen en perill la seua seguretat a la recerca d’una vida millor.

El patró s'enfronta a un delicte d'afavoriment de la immigració il·legal a Espanya, en una vista oral assenyalada a les 9:30 hores del pròxim dijous en la secció primera de l'Audiència Provincial d'Alacant, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats