Demanen responsabilitat en l'elecció de les disfresses de Carnestoltes

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana advoca per evitar estereotips i rols de gènere.

Xiquets i xiquetes veuen com els rols tradicionals es perpetuen
Xiquets i xiquetes veuen com els rols tradicionals es perpetuen / UCCV

Davant la proximitat de les festivitats de Carnestoltes, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana ha ressaltat la importància d'elegir les disfresses de manera responsable evitant estereotips i rols de gènere.

L'entitat ha explicat que en un estudi recent s'ha observat que "es continua utilitzant la imatge de la dona amb disfresses provocatives i presentant-la com un objecte sexual", de manera que "una vegada més queda evident el continu abús dels rols de gènere especialment en les disfresses d'oficis i professions per a xiquets i xiquetes".

Segons l'organització de consumidors, quant a les disfresses de professions xiquets i xiquetes veuen com els rols tradicionals es perpetuen. Així, els xiquets tenen a l'abast disfresses, per exemple, de policia, pilot, bomber o astronauta, mentre que les disfresses com el de donzella, hostessa o infermera són més comuns per a les xiquetes.

A més, asseguren, "en el cas que existisca la disfressa de la professió per a tots dos sexes, com el cas de policia, bomber, cuiner, la vestimenta femenina no es correspon amb l'uniforme habitual i diari d'aquesta professió".

Segons la Unió de Consumidors, les dades reflecteixen la necessitat de més implicació per part de les empreses fabricants i distribuïdores en accions encaminades a "evitar els estereotips en els seus dissenys especialment quan els destinataris són els menors".

També et pot interessar