La delegada del govern condemna la "brutal agressió sexual" en grup a una jove a València

Pilar Bernabé anuncia "actuacions immediates" per a lluitar contra les agressions sexuals a curt termini, enfocades especialment a aquest estiu

Vehicle de la Policia Nacional
Imatge d'arxiu d'un vehicle de la Policia Nacional / Europa Press

La delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha anunciat "accions immediates" per a lluitar a curt termini contra les agressions sexuals i "intentar atallar aquesta terrible xacra" que afecta les dones. 

Les declaracions arriben després que la delegada haja condemnat "la brutal agressió sexual" denunciada per una jove a València el passat 18 de juny. Bernabé també ha mostrat "el seu estupor" perquè "les víctimes i els seus agressors són cada vegada més joves", i ha subratllat que les administracions han de posar en marxa diferents actuacions "amb les quals enfrontar-se de manera coordinada i transversal a aquesta tragèdia".

Així mateix, ha explicat que la delegació de govern, al costat de les forces i els cossos de seguretat de l'estat i en col·laboració amb els ajuntaments, han d'estar preparats per a afrontar el període estival, ple d'esdeveniments "en els quals l'experiència ens demostra que es poden produir delictes d'aquest tipus".

Per això, Bernabé ha anunciat reunions immediates amb unitats especialitzades de Policia Nacional i Guàrdia Civil per a abordar la campanya d'estiu i analitzar les actuacions dutes a terme pels equips VioGen de la Guàrdia Civil, que porten en funcionament sis mesos.

A més, la delegada mantindrà una trobada amb el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, i la directora general de la Dona, María Such, per a "reforçar la presència dels punts violeta als municipis, així com les campanyes de sensibilització".

També s'iniciarà una campanya de conscienciació i informació de tots els serveis de suport de què disposen les dones, com són el Servei 016, App Alertcops o Guia Punts Violeta.

De cara al pròxim curs escolar, la delegació i la Conselleria d'Educació reforçaran el programa de formació que la Policia Nacional desenvolupa per a joves contra les agressions sexuals dins del Pla Director per a la Convivència i Millora de la Seguretat en els centres educatius i els seus entorns.

També et pot interessar

stats