La delegació del govern paralitza l'expedient d'expulsió de l'hondureny que va denunciar una agressió policial

València Acull critica l'opacitat d'aquesta administració sobre les mesures cautelars aplicades contra els agents implicats, que continuen de servei

Vídeo de l'agressió gravada per un veí de la zona / À Punt NTC

La delegació del govern de la Comunitat Valenciana ha arxivat el procediment d'expulsió per estada irregular contra el jove hondureny víctima d'una presumpta agressió policial en un control rutinari a Burjassot, en què li donaren l'alto quan circulava de nit amb un patinet. Segons l'expedient, "no concorren suficients elements negatius o agreujants" que la justifiquen.

La informació l'ha comunicada la plataforma València Acull, que va fer públic el cas i va compartir un vídeo amb l'agressió. Segons la denúncia, el jove va rebre una "forta punyada a l'estómac" d'un policia local de Rocafort (Horta), en un operatiu a Burjassot el 17 d'octubre en què van participar dos policies nacionals de Burjassot i dos agents de Rocafort. Els quatre agents han sigut citats pel jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Paterna al judici convocat per l'agressió el 23 de març.

L'ONG denuncia ara la presumpte opacitat de la delegació del govern sobre les mesures cautelars de caràcter disciplinari aplicades als agents implicats, ja que segons denuncia "oculta fins al moment si ha obert alguna investigació sobre el succeït". La plataforma assegura que la delegada del Govern, Pilar Bernabé, ha desatés les peticions de reunió amb l'ONG i el consolat d'Hondures.

A preguntes d'À Punt, la Delegació del Govern ha confirmat la paralització de l'expedient d'expulsió i ha derivat en l'ajuntament de Rocafort la responsabilitat sobre els agents, ja que el principal acusat un Policia Local que opera al municipi. Tanmateix encara no ha facilitat explicacions sobre els dos agents del Cos Nacional de Policia que també participaven en l'operatiu.

El principal implicat continua de servei

El regidor de Seguretat Ciutadana de Rocafort, Guillermo José Gimeno ha confirmat a À Punt que el presumpte autor de la punyada continua de servei. L'ajuntament de l'Horta va anunciar inicialment la suspensió cautelar i l'obertura d'un expedient, que va estendre a l'altre agent de l'operatiu. Segons ha explicat a À Punt s'ha assignat un agent d'Alaquàs per a la investigació, però l'expedient ha quedat congelat des del moment en què s'ha posat data per a la citació judicial. Segons el regidor “no es pot tindre un expedient obert quan hi ha altra instància de rang superior investiga el mateix”.

Segons la denúncia presentada per la víctima, l'agent li va dir moments abans de pegar-li: “Vas de fanfarró, sou tots iguals, t'enviaré al teu país”. Segons expliquen des de València Acull els altres policies presents “no sols no li van recriminar l'actitud sinó que no van assistir al jove, que va sentir que s'asfixiava i va vomitar després del colp”.

També et pot interessar

stats