Declaren en seu judicial quatre dels detinguts per la pallissa mortal a Samuel Luiz

La Policia Nacional ha detigut dos homes menors en relació al crim, un d'ells amb antecedents policials

L'homenatge a la víctima on el lloc del crim
L'homenatge a la víctima al lloc del crim / Cabalar (Efe)

Les primeres quatre persones detingudes per la pallissa mortal a l'auxiliar d'infermeria de 24 anys Samuel Luiz, el passat cap de setmana a la Corunya, passen aquest divendres a la disposició judicial.

Es de tres homes i una dona d'entre 20 i 25 anys, veïns de la Corunya i sense antecedents policials, que van ser detinguts aquests dimarts i han passat a la comissaria de Lonzas el màxim de 72 hores que permet la llei.

Un quart jove de la mateixa edat ha passat d'investigat a detingut en les últimes hores després de declarar als agents. En el seu cas, juntament amb el delicte d'homicidi, se l'acusa d'un altre d'apropiació indeguda, per haver-se quedat suposadament amb el mòbil de la víctima. Aquesta quarta detenció ha sigut fruit de la informació obtinguda en els interrogatoris de la Policia Nacional, segons ha informat la delegació del govern a Galícia.

Aquest mateix divendres la Policia Nacional ha ampliat la llista de detinguts amb l'arrest de dos homes menors d'edat, un d'ells amb antecedents penals.

La principal prova de càrrec contra els presumptes autors del crim està en els enregistraments de les càmeres de seguretat del passeig marítim de la Corunya. Fonts de la investigació apunten al fet que cap dels arrestats coneixia la víctima.

Samuel Luiz va ser apallissat fins a la mort al crit de "maricó de merda" per una multitud després d'una discussió per un mòbil. Els agressors l'increpaven que els haguera gravat quan en realitat havia fet una videotelefonada, segons han declarat les amigues de la víctima.

La investigació es troba sota secret de sumari. El Ministeri de l'Interior va informar fa dies que totes les hipòtesis continuen obertes i no han confirmat la motivació homofòbica de l'homicidi, en contrast amb el corrent de protestes i manifestacions de rebuig que l'han seguit o les manifestacions de ministres com Ione Belarra o Irene Montero, que han parlat d'un crim d'odi.

També et pot interessar

stats