Declaren culpable d'assassinat l'home acusat de matar la seua parella a Borriol

L’home, exmilitar i amb antecedents per violència masclista, va fugir a l’Argentina després del crim 

Imatge d'arxiu dels jutjats de Castelló
Imatge d'arxiu dels jutjats de Castelló / À Punt NTC

El jurat ha declarat culpable d'assassinat l'home acusat de matar la seua parella el 2018 en el domicili on els dos convivien a Borriol, i que, posteriorment, va fugir a l'Argentina. La parella va mantindre una relació de 6 anys.

Els membres del jurat han pres la decisió per unanimitat i s'ha observat l'agreujant de parentiu i de gènere, així com l'atenuant de reparació del mal. 

El juí va començar dijous passat a l'Audiència de Castelló. Segons el relat del fiscal, la vesprada de l'1 de setembre de 2018 l'home va començar a fer diversos retrets a la dona, la qual va esperar que ell s'adormira i va marxar a casa d'una amiga.

Ell va efectuar diverses telefonades a la seua parella, que li va comunicar que no pensava tornar-hi. El 2 de setembre, la víctima va tornar a casa dels seus pares. A partir d'aquell moment, l'acusat i la seua parella van mantindre diverses converses telefòniques, fins que finalment van quedar en què l'home aniria a recollir-la a casa dels seus pares i els dos van tornar al domicili comú.

En aquest habitatge es va reprendre la discussió, durant la qual la víctima va ingerir una notable quantitat d'alcohol, la qual cosa va fer que es quedara endormiscada. En aquest moment, segons el ministeri fiscal, l'acusat va aprofitar per a posar fi a la seua vida.

L'endemà, l'acusat va eixir del territori espantol en un vol des de Madrid amb destinació a Buenos Aires (l'Argentina), país on va ser detingut al novembre de 2018, i posteriorment extradit a Espanya.

Durant el juí l'home va sostindre que la mort va ser accidental i que es va produir quan ell va intentar llevar-li a la dona una arma amb la qual aquesta s'havia apuntat al cap.

La Fiscalia sol·licita per a l'acusat 25 anys de presó per un delicte d'assassinat.

També et pot interessar

stats