Declara el presumpte assassí de la dona de Borriol

L'home detingut a l'Argentina està acusat d'haver mort a la seua parella al setembre passat.

En la detenció va intervindre a Guàrdia Civil, amb el suport d'autoritats locals i d'Interpol
En la detenció va intervindre a Guàrdia Civil, amb el suport d'autoritats locals i d'Interpol / Guàrdia Civil

L'home detingut a l'Argentina acusat de matar la seua parella sentimental a Borriol, el cadàver de la qui va ser descobert en el seu domicili el passat mes de setembre, declara aquest dimarts davant del jutjat de violència sobre la dona número 1de Castelló. Ho farà per videoconferència des de Madrid, on va arribar divendres passat amb una orde d'extradició, i on està empresonat provisionalment.

L'home està investigat per un delicte d'homicidi, encara que les diligències determinaran si es manté aquest delicte o si finalment l'investiguen per assassinat, com a presumpte autor de la mort de la seua companya sentimental.

L'home té antecedents per violència masclista, encara que, en el cas que es jutja, la mort violenta d'una dona de 35 anys, no consten denúncies prèvies, segons va informar la delegació del govern.

En la detenció del presumpte homicida, amb antecedents per violència masclista, van ser determinants les investigacions de la Guàrdia Civil, amb el suport d'autoritats locals i d'Interpol, en el marc de la col·laboració policial internacional.

El presumpte autor de la mort de la seua companya sentimental a Borriol, un exmilitar amb antecedents per violència de gènere amb una anterior parella, va ser detingut a la fi del passat mes de novembre a l'Argentina després que el jutjat emetera un Orde Internacional de Detenció després que la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló tinguera coneixement del seu trasllat al país sud-americà per a eludir l'acció de la justícia espanyola.

Fruit de les investigacions ,es va poder esbrinar que l'home podria trobar-se en la província de Missions d'Argentina, concretament en la seua capital, Posadas, per la qual cosa els guàrdies civils encarregats del cas es van desplaçar fins al lloc per a col·laborar amb les autoritats policials argentines en la localització del fugit.

També et pot interessar