Declaren culpable d'assassinat la jove que va matar la mare i va conviure amb el cos quatre mesos

La Fiscalia demana una pena de 23 anys de presó pels agreujants de traïdoria i acarnissament, a més d’un segon delicte de robatori

L'assassina confessa, amb el rostre ocult amb una caputxa, al costat de les seues advocades
L'assassina confessa, amb el rostre ocult amb una caputxa, al costat de les seues advocades / À Punt NTC

La jove de 22 anys que va reconéixer haver matat la seua mare l'abril del 2020 —quan en tenia 18— a l'habitatge on residia a l'Alcúdia de Crespins ha sigut declarada per unanimitat del jurat culpable d'assassinat amb traïdoria i acarnissament en apreciar que la víctima no va poder presentar oposició per a evitar la mort. Consideren que el crim es va produir quan estava dormint al sofà i li van causar “patiments summament dolorosos i no necessaris”, ja que la primera punyalada al cor era mortal.

Així mateix, la declaren, també per unanimitat, culpable de robatori. En el moment del crim, hi havia restriccions sanitàries a conseqüència de la covid-19 i tots dos van conviure amb el cadàver de la víctima durant una mica més de quatre mesos. Els membres del jurat han donat a conéixer en la vesprada d’este dimecres el veredicte, en el qual han considerat provats per unanimitat tots els fets. Ara serà l'Audiència de València la que ha de fixar la pena corresponent, que serien els mínims establits per llei per als delictes imputats.

Inicialment, el ministeri públic demanava per a la jove una pena de trenta anys de presó —25 pel delicte d'assassinat i altres cinc per un delicte de robatori amb violència a casa habitada, amb la circumstància agreujant de parentiu—, però després de la confessió de l'acusada i un acord amb la defensa, ha rebaixat la seua petició quasi set anys —vint anys per l'assassinat i tres i mig pel robatori—. L'acusació particular, que representa un germà de l'acusada, també ha estat d'acord amb esta rebaixa.

La defensa de la jove havia negociat prèviament un acord amb les acusacions a canvi d'un reconeixement de fets. No s'ha pogut determinar si la víctima estava viva quan la filla li va assestar les últimes ganivetades. La jove va afirmar el dilluns, durant la seua declaració, que va ser la parella qui va començar amb l'agressió, encara que va reconéixer que finalment ella va agafar un ganivet i li’l va clavar a la seua mare al coll: “Vaig entrar en xoc. No sabia què fer. Ell em deia 'Fes-ho, fes-ho, fes-ho' i, al final, ho vaig fer”, va relatar.

En esta causa també hi havia un altre acusat, el nóvio de la jove, de dèsset anys en el moment del crim. En ser menor, ja va ser jutjat i condemnat per un Jutjat de Menors a la pena d'internament.

També et pot interessar

stats