La Fiscalia rebaixa a 23 anys la pena a la jove que va matar la mare i va conviure quatre mesos amb el cos

La defensa ha arribat a un pacte amb el ministeri públic a canvi de la confessió de la xica, que va planejar el crim amb l'exnóvio

L'assassina confessa, amb el rostre ocult amb una caputxa, al costat de les seues advocades
L'assassina confessa, amb el rostre ocult amb una caputxa, al costat de les seues advocades / À Punt NTC

La Fiscalia ha rebaixat a 23 anys i mig de presó la pena sol·licitada per a la jove de 22 anys que va degollar la mare a l'abril de 2020, en companyia de l'exnóvio i en ple confinament per la covid-19, a la casa que la víctima tenia a l'Alcúdia de Crespins (Costera). La parella va conviure quatre mesos amb el cadàver.

En la primera sessió del juí, dilluns, la jove reconéixer els fets, si bé va atribuir la maquinació del pla a l'exparella, a qui li faltava un mes per a la majoria d'edat i que està complint set anys d'internament en un centre de menors.

Inicialment, el ministeri públic demanava per a la jove una pena de 30 anys de presó (25 per l'assassinat i 5 pel robatori del compte bancari de la víctima, amb l'agreujant de parentesc). La confessió i l'acord de la defensa de la jove amb la Fiscalia han rebaixat la pena 7 anys (20 anys per l'assassinat i 3 i mig pel robatori), amb el vistiplau de l'acusació particular, que exerceix el germà major de la condemnada.

El pacte l'han exposat les parts en la fase final de la vista oral, quan s'eleven a definitives les conclusions i informes. El jurat popular ha de dictaminar si la jove és culpable del delicte d'assassinat i del robatori i, conegut el veredicte, l'Audiència fixarà la pena.

Una relació tòxica i un deute per drogues

En la sessió d'este dimarts també han declarat davant del tribunal forenses i agents que van investigar els fets. No s'ha pogut determinar si la víctima estava viva en el moment en què la filla li va assestar les últimes ganivetades.

En l'anterior, la jove va reconéixer l'atac, que venia precedit d'enfrontaments constants amb la mare i d'una relació tòxica amb el nóvio, maltractador i consumidor habitual de drogues, que va iniciar l'agressió. Els dos havien acordat matar-la per a poder estar junts i saldar els deutes generats per la drogoaddicció d'ell.

El xic va burlar el confinament amb la compra d'unes barres de pa, una excusa que li va permetre desplaçar-se a la casa que compartien la víctima i la filla. Allí va atordir la dona amb amoníac i colpejant-la amb uns pesos. A continuació va intentar matar-la de dos ganivetades al pit i, veient que continuava viva, va demanar a la filla que la rematara, com va fer després d'uns minuts de dubte. En els dies posteriors, amb el cadàver a terra, la parella va buidar a poc a poc el compte corrent on la víctima havia estalviat prop de set mil euros.

També et pot interessar

stats