Reconeix l'assassinat de la mare en pandèmia i haver conviscut amb el cadàver quatre mesos

L'acusada, que tenia 18 anys en el moment del crim, ha reconegut haver matat la mare amb ajuda del nóvio en el confinament, a l'Alcúdia de Crespins, perquè volia que trencaren la relació

L'assassina confessa, amb el rostre ocult amb una caputxa, al costat de les seues advocades
L'assassina confessa, amb el rostre ocult amb una caputxa, al costat de les seues advocades / À Punt NTC

Marya Tereza ha confessat haver participat amb l'exnóvio en l'assassinat de la mare, Anna Todorova, l'abril de 2020, en ple tancament per la covid, a l'Alcúdia de Crespins (Costera). Ella tenia 18 anys i a ell li quedava un mes i mig per a la majoria d'edat. La víctima havia complit els 45. "Em va dir que ma mare o ell i el vaig triar a ell", ha manifestat la jove este dilluns durant el juí.

La parella va conviure quatre mesos amb el cadàver abans de la detenció, a l'agost. L'acusada s'enfronta a una petició de pena de 25 anys per l'homicidi i de cinc per robatori amb violència, ja que va buidar el compte corrent de la víctima, on tenia estalviats prop de 7.000 euros. També li reclamen una indemnització de 52.000 euros. Ell compleix una pena de set anys d'internament en un centre de menors.

"Estic molt penedida del que va succeir, molt, i demane perdó", ha manifestat davant del jurat popular, a l'espera d'una rebaixa de pena. Tereza ha reconegut el crim en totes les declaracions, tant a la Guàrdia Civil com davant del jutjat que va investigar el cas. Tot apunta que les parts arribaran a un acord perquè la condemna final se situe al voltant dels vint anys.

El testimoni de l'acusada i el del germà major, a qui va ocultar el crim i que exerceix l'acusació particular, han aprofundit en el relat dels fets del ministeri públic. Els nou membres del jurat han escoltat la història d'una relació tòxica entre mare i filla, que va agreujar la relació sentimental de la jove amb el xic, consumidor habitual de drogues i maltractador.

Este dilluns la jove ha dit que va ser ell qui va planificar el crim, en ple confinament, i que tot es va desencadenar perquè sa mare no volia que els dos estigueren junts. La possibilitat de furtar a la dona per a resoldre un deute menor del jove, d'entre vint i cent euros, amb un traficant a la menuda, va ser l'espurna que va activar la maquinària criminal.

Sabia a què venia el dia que va matar-la

El xic va burlar el tancament obligat per la crisi sanitària amb l'excusa de comprar pa. Una vegada a casa de la nóvia, va atordir la víctima amb amoníac al sofà, on dormia, la va colpejar amb uns pesos de gimnàs i li va clavar dos ganivetades al pit. Però la dona continuava viva. "Sabia a què venia, el dia que va matar-la. Em va fer un bes, va anar per una botella d'amoníac a la cuina i la va portar on dormia ma mare. Em vaig tancar al bany amb el gos. Escoltava com ma mare lluitava. Vaig intentar cridar l'112, però no vaig tindre forces", ha relatat.

La xica acabaria degollant la mare, després d'uns moments de dubte que va aclarir fumant-se un cigarret. "Vaig eixir i vaig veure ma mare plena de sang, tirada en mig del corredor [...]. Em va donar el ganivet. Jo estava indecisa. A la tercera, li vaig tallar pel coll. Però no amb força. No sé si encara estava viva. Jo crec que sí, que estava agonitzant. Ell em deia 'fes-ho, fes-ho, fes-ho'."

El cadàver va quedar estés al corredor durant prop de quatre mesos fins que en la recta final de la detenció, quan la Guàrdia Civil va tocar a casa preguntant per la víctima, van traslladar-la a una banyera.

Una amiga de l'exnóvio va alertar la Guàrdia Civil de l'assassinat, penedida després d'haver ajudat la parella a netejar la casa i desfer-se dels ganivets, amb el cos de la víctima encara al corredor.

També et pot interessar

stats