Estabilitzat l'incendi originat entre Puçol i Sagunt

Emergències de la Generalitat continua demanant precaució a la ciutadania i recorda que és perillós acostar-se a les zones afectades pel foc.

Incendi al Mont Picaio, a Puçol
Incendi forestal al terme municipal de Puçol / À Punt NTC

L'incendi que s'ha declarat diumenge al migdia entre Puçol i Sagunt, l'han donat per estabilitzat al voltant de les 7 de la vesprada del mateix dia. De fet, minuts abans havien avançat que l'evolució estava sent "positiva" i que les condicions meteorològiques podrien ajudar a donar-lo per controlat "en un temps raonable", segons ha manifestat la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, que s'ha desplaçat al punt de comandament avançat (PMA) en conéixer els fets.

Amb tot, Emergències de la Generalitat continua demanant precaució a la ciutadania i recorda que és perillós acostar-se a les zones afectades pel foc.

Núñez també ha avançat que la unitat d'agents mediambientals treballa per a investigar les causes que haurien originat aquest incendi, que finalment ha afectat dos termes municipals, el de Puçol (Horta Nord) i Sagunt (Camp de Morvedre) i que a primera hora de la vesprada de diumenge s'ha reclassificat com a Incendi Forestal de Sagunt, segons ha informat el Consorci de Bombers de València.

La consellera Núñez, que té assignades les competències d'Emergències de la Generalitat, ha declarat que encara és prompte per a determinar quantes hectàrees han resultat afectades i ha aprofitat per a fer una crida a la responsabilitat i a la calma de la ciutadania, ja que es tracta d'una zona on hi ha moltes vivendes.

L'incendi s'ha originat a les 13 hores d'aquest diumenge als voltants del Picaio. Prop hi ha la serra de la Calderona, una zona d'alt valor ecològic, que en principi no està afectada per les flames. El foc ha començat a la partida de Gausa i ha estat desenvolupant-se sobretot a la zona coneguda del barranc del Llop.

En un primer moment, al lloc dels fets s'han desplaçat tres unitats del Servei de Bombers Forestals de la Generalitat, tres dotacions i tres brigades forestals del Consorci Provincial de Bombers de València, dues unitats de prevenció d'incendis, set mitjans aeris i tres autobombes. Entorn de les 18 hores de la vesprada, davant de l'avanç favorable de les tasques d'extinció, s'han retirat els mitjans aeris, deixant només actiu un helicòpter.

També s'hi han mobilitzat diversos mitjans sanitaris de manera preventiva, que, de moment, no han hagut d'atendre cap urgència de gravetat. Els mitjans desplaçats són una unitat del SAMU, una unitat de Suport Vital Avançat d'Infermeria i una unitat de Suport Vital Bàsic.

El Centre de Coordinació d'Emergències ha establit la situació 1 del pla especial davant del risc d'incendis forestals. Aquesta situació s'estableix quan el foc pot afectar greument béns forestals o afectar lleument la població i béns de naturalesa no forestal.

Els bombers han demanat al veïnat de les urbanitzacions pròximes que deixen lliure el camí de les antenes de Puçol per a no dificultar el pas dels vehicles ni les tasques d'extinció. A la urbanització Sant Esperit, a Gilet (Camp de Morvedre) han recomanat el desallotjament preventiu de les persones que estaven als espais recreatius.

També et pot interessar

stats