Darias assegura que Espanya està preparada per a vacunar els menors de 12 anys

Als Estats Units el comité científic ja ha recomanat la vacuna de Pfizer a xiquets de 5 a 11 anys

Dos xiquets amb mascareta fan quarantena a casa, en una imatge d'arxiu
Dos xiquets amb mascareta fan quarantena a casa, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assegurat aquest dijous a Múrcia que des del seu departament estan "preparats" i "a l'espera" per a ampliar el procés de vacunació a menors de 12 anys. La ministra, en qualsevol cas, ha recordat que aquesta decisió depén de "l'autorització preceptiva" de l'Agència Europea de Medicaments (EMA), que és qui s'encarrega d'analitzar la qüestió.

Darias ha fet aquestes declaracions durant una visita a l'Hospital General Universitari Verge de l'Arricaxa, on ha recordat que el laboratori Pfizer ja va emetre un dictamen favorable a inocular la vacuna a xiquets de 5 a 12 anys després de concloure un assaig clínic. Pfizer, de fet, va publicar al mes d'octubre les dades de la seua vacuna per als xiquets entre 5 i 11 anys, després d'un assaig que va portar a terme amb 2.000 menors. Segons la farmacèutica, el seu antigen contra la Covid-19 és efectiu en un 90,7% dels xiquets d'aquestes edats.

També ha assenyalat que el comité científic de l'Agència de Medicaments (FDA, en les seues sigle en anglés) dels Estats Units ha recomanat aprovar per a ús d'emergència la vacuna contra la Covid-19 de Pfizer/BioNTech per a menors entre 5 i 11 anys.

També et pot interessar

stats