CSIF alerta d'un col·lapse a l'Hospital de la Ribera i demana personal

El sindicat denuncia que hi ha esperes de fins a 24 hores per a aconseguir un llit en planta

Hospital de la Ribera
Hospital de la Ribera

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha alertat sobre un possible col·lapse a l'Hospital de la Ribera i ha demanat reforços urgents de personal per a afrontar aquesta situació.

El sindicat ha explicat que des de divendres s'han atés a més de mil pacients i que en l'actualitat hi ha dèsset persones amb esperes de fins a 24 hores per a tindre un llit en planta.

Segons el CSIF, els factors que augmenten la necessitat d'atenció hospitalària són les temperatures elevades (que afecten especialment persones majors), l'increment de contagis per la pandèmia i l'augment de la població en zones turístiques del litoral de la comarca de la Ribera, una zona amb centres de salut insuficients i consultoris auxiliars.

El sindicat ha apuntat que, per a fer front a aquesta situació, l'hospital compta amb una plantilla escassa, ja que en els boxs d'observació d'urgències hi ha quatre professionals d'infermeria i tres tècnics en cures auxiliars d'Infermeria (TCAE) de huit del matí a huit de la vesprada.

CSIF ha afirmat que l'espai disponible per a l'atenció resulta massa reduït, igual que els llits en planta, ja que alguns pacients esperen fins a 24 hores en boxs abans de ser traslladats a planta. Durant aquest temps són atesos pel personal de boxs, que duplica la seua labor tractant també a qui acaba d'entrar en el servei d'urgències.

El sindicat recorda que urgeix reforçar amb més personal l'Hospital de la Ribera davant la situació de saturació actual, especialment en aquest mes de juliol i que pot empitjorar a l'agost.

També et pot interessar

stats