El CSIF adverteix que se sumarà a la vaga de metges al gener si no veu "millores concretes"

La central sindical ha recalcat que la situació resulta "insostenible" i assegura que estan "molt cansats"

Manifestació del CSIF davant la seu de la Conselleria de Sanitat a València
Manifestació del CSIF davant la seu de la Conselleria de Sanitat a València / Ana Moure

El sindicat CSIF s'ha concentrat aquest dimecres davant la seu de la Conselleria de Sanitat a València per a reclamar "millors mitjans i condicions de treball, més recursos humans i una plantilla estructural per als vora 4.000 professionals del col·lectiu en la Comunitat Valenciana". El sindicat ha avisat que se sumarà a la vaga de metges convocada els dies 17 i 18 de gener si no veuen "millores concretes" en la sanitat pública valenciana al llarg del mes de desembre.

Precisament aquest dimecres el CESM (Confederació Estatal de Sindicats Mèdics) ha realitzat el preavís legal, amb suficient temps d'antelació perquè la Conselleria de Sanitat puga establir amb caràcter urgent una taula de negociació amb el comité de vaga.

El president provincial de CSIF a València, Fernando García, ha exigit al departament que dirigeix Miguel Mínguez que negocie amb ells. García ha demanat solucions davant la situació sanitària actual i ha reivindicat que la sanitat pública "que tots volem i desitgem ha de ser real".

Una altra de les demandes de l'organització sindical és "que el personal que està en formació no se’n vaja" i reduir els temps d’espera en l’atenció primària per a evitar que el pacient vaja a urgències i col·lapsen, segons ha assenyalat García 

El sindicat ha lliurat al conseller Mínguez un manifest amb les peticions dels professionals en què exposa "la greu situació que pateix la sanitat pública valenciana", amb les urgències i l’atenció primària "col·lapsades" i desenes de pacients esperants cada dia a ser ingressats als hospitals. Segons el sindicat, els metges de família atenen entre 60 i 80 pacients diaris i els pediatres n'arriben als 40. Davant d'aquesta situació, el CSIF ha subratllat que una qualitat assistencial adequada "implica incrementar plantilles i rebaixar a la meitat aquestes ràtios".

La central sindical ha recalcat que la situació resulta "insostenible" i ha assegurat que hi ha "vehicles del Servei d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU) que realitzen torns sense metge". A més, la falta de substitució al personal en vacances, com les pròximes de Nadal, "deriven en tancament de consultoris auxiliars i en una retallada dràstica de l'atenció a l'usuari".

Precisament, davant la proximitat de les festes, García ha alertat de la "sobrecàrrega assistencial" a causa, en gran manera, de les malalties respiratòries. Ha apuntat que la situació "anirà a més" i ha acusat la Conselleria de Sanitat de "mirar cap a un altre costat" amb aquest assumpte.

Barems justos i seguretat jurídica en processos selectius

El CSIF ha reclamat barems "justos i no discriminatoris", amb més seguretat jurídica en els processos selectius i una valoració "real" de l'experiència laboral i de l'activitat formativa, tot això acompanyat "d’una millora de les condicions laborals".

Per la seua part, la delegada de CSIF, Amparo Molla, ha lamentat que el col·lectiu sanitari "fa molt de temps que suporta un problema: la falta de consideració i d'atenció per part de la Conselleria". "Com a metges i professionals, necessitem que la Conselleria ens pose en el nivell i en el lloc on hem d'estar. Estem molt cansats", ha manifestat.

De moment, CCOO, UGT i SATSE han rebutjat sumar-se a la vaga.

També et pot interessar

stats