Mínguez confia que no hi haurà vaga al gener: "Estem considerablement millor que altres comunitats autònomes"

El conseller de Sanitat preveu que les reivindicacions se solucionen "moltíssim abans" que comence l'any

El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, compareix en Les Corts
El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, compareix en Les Corts / Europa Press

El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, ha confiat aquest dimecres que no hi haurà vaga els pròxims 17 i 18 de gener perquè en recursos humans i en infraestructures la Comunitat Valenciana està "considerablement millor" que altres autonomies i a més preveu que les reivindicacions que li ha traslladat CESM —únic sindicat que ha realitzat aquest avís d'atur— se solucionen "moltíssim abans" que comence l'any.

Mínguez s'ha referit així a l'avís de CESM de convocar una vaga per als pròxims 17 i 18 de gener davant la situació actual i els "problemes" de la sanitat pública valenciana que, segons el sindicat mèdic, són "exactament les mateixes" que en altres comunitats autònomes "per a plantejar un conflicte".

Sobre aquest tema, el conseller ha assenyalat que és "un avís de vaga condicionat al diàleg continuat amb Sanitat" i ha recalcat que el sindicat mèdic és "conscient que la conselleria ho té obert de manera permanent". A més, ha recordat que s'ha reunit en les últimes 48 hores amb els sis sindicats que integren la mesa de Sanitat i que "l'únic que ha plantejat un avís de vaga condicionat a un diàleg" ha sigut CESM.

En qualsevol cas, ha recalcat que analitzaran "detalladament" les reivindicacions que els ha traslladat i que veu "molt viable" que algunes d'elles "se solucionen moltíssim abans del mes de gener".

Mínguez ha subratllat que les circumstàncies de la Comunitat Valenciana són "molt diferents" de la resta de comunitats, ja que en els últims sis mesos s'han fet una inversió en recursos humans "única en la nostra història": "S'han creat 6.007 llocs de treball, dels quals 1.174 són de metges —el 20%—, amb la qual cosa la ràtio de metges en atenció primària per pacient s'ha aconseguit disminuir a nivells únics".

A més dels recursos humans, ha assenyalat que la Comunitat Valenciana "parteix d'unes infraestructures de centres de salut, d'infraestructures informàtiques i d'infraestructures de suport al diagnòstic [que són] complementàries de les històries clíniques, que es podran veure a partir del primer trimestre de l'any que ve, [és a dir], que estem considerablement millor" que altres comunitats. Per tot això, confia que no hi haurà vaga.

També et pot interessar

stats