Creu Roja recrea un campament de refugiats per a sensibilitzar 600 joves

El projecte, en què hi participen 17 institucions valencianes, rep finançament de la Conselleria de Transparència.

FONT: EUROPA PRESS
FONT: EUROPA PRESS

Creu Roja ha dut a terme una iniciativa de simulació a la Comunitat Valenciana que permet 600 alumnes fer-se passar per persones refugiades durant 2 dies. El campament, situat a Serra d'Ador la comarca valenciana de la Safor, busca sensibilitzar les persones més joves perquè es posen en la pell de les que fugen dels seus països a causa de les guerres, desastres naturals o altres motius.

L'alumnat podrà triar entre representar una família de Síria que fuig del conflicte, una família de Somàlia que fuig de la guerra i la sequera, una família afganesa perseguida per defensar els drets humans, i una família del Pakistan que ho ha perdut tot en les inundacions.

L'objectiu serà aconseguir asil i passar per diferents activitats que simularan controls, passos de frontera, bombardejos, fugida a peu, salt de tanques, arribada a un camp de refugiats o sol·licitud de protecció internacional.

La campanya, que pretén trencar amb els estereotips i conscienciar la societat, compta amb la participació de 17 instituts de les províncies de València, Alacant i Castelló, i el finançament de la Conselleria de Transparència.

També et pot interessar

stats