La creu del parc Ribalta de Castelló de la Plana apareix pintada amb els colors de la bandera republicana

El nou acte vandàlic contra el monument franquista té lloc en el 91é aniversari de la Segona República

La Creu Ribalta pintada amb el roig, groc i violeta de la bandera republicana
La creu del parc Ribalta pintada amb el roig, groc i violeta de la bandera republicana / À Punt NTC

La creu del parc Ribalta de Castelló de la Plana ha aparegut pintada amb els colors de la bandera republicana, quan es compleixen 91 anys de la proclamació de la Segona República; també en un 14 d'abril però del 1931.

Sobre la creu es lligen les sigles BAF, l'acrònim de les Brigades Antifeixistes de Castelló. El grup, que reivindica "l'acció directa" contra "l'opressió i la repressió", no ha confirmat en les seues xarxes socials l'acció, un acte vandàlic susceptible de sanció.

L'ajuntament de Castelló de la Plana ja ha donat orde de netejar el conjunt i ha traslladat el cas a la Policia Nacional perquè l'investigue i localitze l'autor o autors, segons ha confirmat À Punt de fonts municipals.

No és el primer atac contra la creu del parc Ribalta, una construcció de passat franquista en homenatge a les víctimes del bàndol dels revoltats. L'Ajuntament va acordar resignificar el monument el 1979 i dedicar-lo a totes les víctimes de la violència.

Posteriorment, la Direcció General de Qualitat Democràtica va catalogar el conjunt com un vestigi d'exaltació del règim de Francisco Franco, instant la seua retirada en aplicació de les lleis estatal i autonòmica de memòria històrica.

El consistori de la Plana anunciava aquesta setmana una partida de 51.000 euros per a completar el desmantellament del conjunt. Un procés que l'Associació d'Advocats Cristians ha portat en diverses ocasions als jutjats. L'Ajuntament ha oferit la creu cristiana que remata el monument a la diòcesi de Sogorb-Castelló.

També et pot interessar

stats