Creixen les víctimes per ofegament: cent persones han mort enguany en platges i espais aquàtics

Una de les últimes és un home de 40 anys, mort a la platja del Saler de València, i que eleva a almenys quatre les persones ofegades en aigües valencianes al maig

 

Encara que no ha començat la temporada alta del bany, el còmput de víctimes als espais aquàtics és major que la de l'any passat en les mateixes dates
Encara que no ha començat la temporada alta del bany, el còmput de víctimes als espais aquàtics és més alta que la de l'any passat en les mateixes dates / Biel Aliño (Efe)

Quan encara estem en el cinqué mes de l’any, i a pesar de no haver començat encara la temporada alta de platges i espais aquàtics, cent persones ja han mort ofegades, d’acord amb l’estadística de la Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme. Una de les últimes víctimes a incorporar-se a aquest còmput tràgic va ser l’home que es va ofegar dimarts a la platja del Saler, a València.

Enguany, s’ha assolit el centenar de víctimes abans. L’any passat es va arribar al centenar de persones ofegades el 10 de juny, tot i ser abans que l’anterior, quan es va registrar el 8 de juliol.

Maig se situa com al mes més letal d’enguany en els espais aquàtics.Tan sols al maig, la Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme ha comptabilitzat 22 ofegats. L’any passat a aquestes altures s’havien registrat 78 víctimes a la mar i els espais aquàtics, fet que suposa 22 menys que enguany.

En el cas de la Comunitat Valenciana, el mes passat van morir ofegades dues persones. Aquest mes, en què les altes temperatures de la primera quinzena han començat a omplir de banyistes alguns espais aquàtics, han mort almenys quatre persones en el nostre territori, tres d’elles en a penes huit dies.

Com apunten des de la Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme, les dades d’enguany evidencien la tendència a l'alça de les morts per ofegament, que ja es va posar de manifest l'abril passat, el mes més luctuós des del 2017, vist que van perdre la vida en espais aquàtics espanyols 27 persones.

Quant a l’home que va morir ofegat aquest dimarts al Saler, fonts del Centre d'Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) han confirmat que, en arribar a la platja, els serveis sanitaris van fer intenses maniobres de reanimació, però el banyista, de 40 anys, no va respondre. Es dona la circumstància que aquest dimarts, la mar estava embravida a causa del temporal que assota el nostre territori.

Aquesta és, almenys, la quarta víctima mortal que es cobren els espais aquàtics valencians al maig. El dia 11 va morir un banyista de 70 anys en una platja d’Oriola. L’endemà, un nadó de 18 mesos en una piscina privada de la Nucia, mentre que pocs dies després, el dia 18, un turista italià de 52 anys va perdre la vida a la platja il·licitana de Pinet

També et pot interessar

stats