Cotxes fets a mida dels homes (i insegurs per a les dones)

Segons un estudi de l'Institut de Biomecànica de València les proves de seguretat dels vehicles no utilitzen maniquins femenins i el risc de patir lesions greus en un accident es multiplica per dos en el cas de les conductores

Una dona fa una simulació virtual de conducció d'un vehicle / À Punt NTC
28 de gener 2022 - 16:39

Les proves de seguretat dels vehicles del sector de l'automoció es realitzen únicament amb maniquins masculins. Així ho revela un estudi de l’Institut de Biomecànica de València, que mostra que on hauria d'haver-hi un maniquí femení, el que hi ha en realitat és un cos d'home a escala reduïda.

Begoña Mateo, investigadora de l'Institut, ha explicat que "tots els sistemes de l'interior del vehicle estan dissenyats per a unes dimensions concretes”. Per aquest motiu, “si s'utilitza l'altura d’un l'home com a referència, aquesta estarà mal dissenyada per a la grandària de les dones", ja que l'alçària determina on s’ha de col·locar l'airbag.

Segons el resultat d’aquest estudi, les conductores tenen quasi un 50% més de risc de patir lesions greus en un accident que els homes, perquè hi ha diferències musculars i de reflexos. La probabilitat de morir augmenta un 17%. L’informe també conclou que el 64% de dones embarassades de més de sis mesos no estan protegides pel cinturó de seguretat.

"Si des d'un principi s'haguera considerat el cas de l'embaràs, hui dia tindríem un cinturó adaptat a aquesta circumstància", ha afirmat Mateo. 

Amb les seues conclusions, l'estudi de l'Institut de Biomecànica de València busca sensibilitzar el sector de l'automoció per tal d'incloure la perspectiva de gènere en el disseny de vehicles.

També et pot interessar

stats