Quins costos cobreixen les assegurances de viatge?

Amb una cobertura d’ingrés en hospital amb límit de 20.000 euros, als Estats Units només asseguraria dos dies

Imatge d'arxiu de les oficines de consumidors / À Punt NTC

La demanda dels familiars d’Adrián —que es troba ingressat a un hospital de Cancún en coma induït— perquè l’Estat es faça càrrec de les despeses sanitàries ha obert el debat sobre quins costos cobreixen les assegurances de viatges. En el cas del veí d’Alzira, l’hospital els demana 8.000 euros al dia per a mantindre’l a la unitat de cures intensives. 

L’expert Daniel Martínez Meyer, agent de viatges en l’empresa Fil per Randa, explica que una assegurança de viatges hauria de ser com un vestit a mida, i per això, les tarifes varien. Des de 70 euros a 160 euros serien les més bàsiques, però d’ací en amunt. Sobretot, una de les despeses que més condiciona el preu és la cobertura sanitària. “Es poden cobrir fins a cinc milions d’euros per despeses mèdiques, o fins i tot quanties il·limitades”, explica. 

Unes xifres que pareixen altes a priori, però que s'escorren com l'arena en un colador quan els turistes acaben ingressats en un hospital. “Als Estats Units si el viatger té una cobertura amb un màxim de 20.000 euros, això dona per a dos dies ingressat en un hospital”, apunta Meyer. 

Tot el que passa de la quantitat establida, ho ha de pagar el client. Per això s'ha de parar atenció a la lletra menuda allò entra en la cobertura de l'assegurança. “Si no fan el que les persones professionals li diuen, això és problema del client. Si un viatger ja té antecedents mèdics i recauen, per exemple, a Cambodja, això potser no ho cobriria una assegurança si el cost és molt elevat”, afirma l’expert. 

Cada dia les oficines de consumidors atenen reclamacions, amb un servei jurídic que es posa en marxa quan les asseguradores no volen pagar. Laura Ribera és especialista a resoldre estos casos. L'últim, un home que es va trencar una cama a Mèxic. Una volta a València ella es va encarregar que l'asseguradora li ho tornara. La casuística és tan diferent com cada viatge que s'organitza.

També et pot interessar

stats