El coronavirus arriba al Racó d'Ademús, l'única comarca sense contagis fins ara

En les últimes dues setmanes hi ha hagut quatre vegades més de contagis que en la quinzena anterior.

La Pobla de Sant Miquel, al Racó d'Ademús
La Pobla de Sant Miquel, al Racó d'Ademús / Diputació de València.

El virus ha arribat al Racó d'Ademús, l'única comarca valenciana que no havia tingut casos de Covid-19 fins ara. Es tracta d'un cas detectat a la capital, Ademús, segons les dades per municipis que ha actualitzat la Conselleria de Sanitat.

Els ajuntaments de la comarca van ser alertats la setmana passada que una persona contagiada havia estat en un pub d'Ademús el cap de setmana anterior. Per això, els consistoris demanaren a través de les xarxes socials que tots els que havien estat en el local s'aïllaren i cridaren al centre de salut per a fer-se les proves PCR. L'alcalde d'Ademús indica que la majoria dels possibles contactes ja s'han fet la prova, però encara no en tenen els resultats.

78 municipis sumen positius durant el cap de setmana

La pandèmia del coronavirus ha afectat 78 municipis valencians al llarg del cap de setmana, entre els quals s'han assignat 411 casos de Covid-19. El municipi amb major incidència és novament València, amb 96 casos nous, seguit d'Elx, que suma 41 contagis i supera els 500 des del principi de la pandèmia.

A més de València i Elx, altres cinc ciutats han comptabilitzat més de 10 casos nous aquest cap de setmana: Peníscola (30), Gandia (28), Burjassot i l'Eliana (13) i Benicarló (10). A més d'Ademús, Aigües, Eslida i Vilafranca han tingut el seu primer cas de coronavirus aquest cap de setmana.

Quatre vegades més de casos que fa dues setmanes

En total, a la Comunitat Valenciana, hi ha 888 casos de coronavirus detectats i assignats a 121 municipis durant les últimes dues setmanes. En les dues setmanes anteriors se'n detectaren 204 en quasi la meitat de municipis, 62.

En els últims catorze dies dues ciutats superen els 100 casos: València, amb 192, i Gandia, amb 100, mentre que Elx es queda a prop, amb 92 casos. A més d'aquestes tres, hi ha altres 13 localitats valencianes que tenen més de 10 casos assignats en les últimes dues setmanes: Peníscola (44), Alacant i Torrevella (22), Manises (21), Burjassot (20), Benidorm i Santa Pola (19), Benicarló (17), Xirivella (14), l'Eliana (13), Elda (12) i Oliva i Ròtova (10).

També et pot interessar

stats