Controlat el virulent incendi de Manises que ha arrasat tres naus industrials en 8.000 metres quadrats

Els bombers han aconseguit reduir per complet les flames, que arribaren als 25 d'alt, però la zona encara fumejarà tot el matí

Així ha quedat el magatzem cremat a Manises
Així ha quedat el magatzem cremat a Manises / À Punt NTC

L'incendi industrial que ha devastat un magatzem de productes de basar de Manises (Horta Sud), al polígon industrial de la Cova, s'ha donat per controlat passades les huit del matí d'aquest dijous, segons han confirmat els serveis d'Emergències de la Generalitat. Els bombers han passat una nit intensa de treballs que encara s'allargaran durant el dia de hui i la circulació de Metrovalència ja funciona amb total normalitat.

El foc ha devorat tres naus de l'importador de productes xinesos més gran de la Comunitat Valenciana, el mateix que ja va patir un incendi molt virulent el gener de 2022. L'112 va rebre l'avís a les 21:07 hores i el Consorci Provincial de Bombers de València va mobilitzar al lloc dels fets fins a huit dotacions dels parcs de Paterna, Torrent, l'Eliana i Silla amb una quarantena d'efectius per a sufocar les flames, que s'han escampat en una superfície de 8.000 metres quadrats. Afortunadament, no han botat a més naus adjacents del polígon i tampoc han arribat al magatzem d'autobusos ubicat als voltants.

Flames de quasi 25 metres

Els treballs d'extinció durant la nit han evolucionat favorablement, segons han informat Emergències i els bombers. A hores d'ara ja no hi queda a penes flama a la zona, però l'incendi encara estarà fumejant durant tot el matí. Per això, s'ha avisat l'aeroport de Manises per si això poguera tindre efectes puntuals en el trànsit aeri. Les tasques d'extinció se centren a refredar l'àrea cremada, extingir els focus de fum encara vius i assegurar l'estructura de les instal·lacions, ha explicat en Les notícies del matí el sergent de guàrdia, Roberto Haya.

Una de les naus cremades en l'incendi industrial de Manises
Una de les naus cremades en l'incendi industrial de Manises / À Punt NTC
Enderrocs al magatzem de productes xinesos cremat
Enderrocs al magatzem de productes xinesos cremat / À Punt NTC

El foc ha afectat finalment tres naus del magatzem, amb flames de quasi 25 metres d'alt que es propagaren rapidíssim a causa del tipus de material combustible que es guardava: lleixiu, perfumeria, aerosols… També s'ha generat una columna de fum negre espectacular que era visible des de diversos quilòmetres a la redona.

Cap a les 23:00 hores, els bombers ja aconseguiren reduir les flames al mínim, tot i que encara hi havia foc dins de les naus i se sentien fortes explosions causades pels productes emmagatzemats. A més de treballar en l'extinció del foc, els bombers estigueren també molt pendents de protegir les naus del costat perquè les flames no s'escamparen a una campa de vehicles, amb autobusos, que hi ha pròxima.

Normalitat en el metro

L'incident ha obligat a interrompre durant hores la línia 5 de Metrovalència, que va a Riba-roja de Túria. A més, ha hagut de sol·licitar-se a Iberdrola que talle el subministrament elèctric a les empreses dels voltants. Aquest dijous de matí el servei ferroviari està restablit i funciona amb normalitat. També s'ha reobert el trànsit per la carretera CV-370, que va haver de tancar-se momentàniament per precaució.

Afortunadament, el foc no ha provocat ferits perquè tots els treballadors i treballadores han pogut eixir-ne a temps, però sí que ha causat una gran fumeguera negra visible a distància. Els bombers van demanar al veïnat de les poblacions properes que mantingueren les finestres tancades.

Segon incendi en a penes any i mig

L'empresa que gestiona les naus arrasades pel foc és propietat de l'importador més gran de productes xinesos a la Comunitat Valenciana, que té diverses naus al mateix polígon de Manises. El d'aquest dimecres no és el primer esglai que els dona el foc, ja que el gener del 2022 va incendiar-se una altra nau del mateix negoci.

També et pot interessar

stats