Un incendi crema un magatzem de productes xinesos a Manises i obliga a tallar la circulació del metro

Set dotacions de bombers treballen per a extingir el foc, ja estabilitzat. La nau afectada ha hagut de ser desallotjada sense registrar-se cap ferit

Els bombers treballen per a extingir l'incendi declarat a un basar xinés de Manises / Consorci

Els bombers treballen en l'extinció d'un incendi de gran magnitud que s'ha declarat aquest divendres en un basar xinés del polígon industrial la Cova, a Manises, i ha obligat a desallotjar els treballadors i treballadores. El foc ha començat a les 9:32 hores, segons han confirmat el Consorci Provincial de Bombers de València i fonts d'Emergències, en una fàbrica d'aquest recinte a l'avinguda del Mas de l'Oli. Afecta parcialment un dels magatzems i n'ha cremat l'estructura, però no s'ha registrat cap ferit.

La combustió del material que alberga la fàbrica incendiada ha dibuixat una densa columna de fum negre visible a diversos quilòmetres de distància. A la zona s'han desplaçat set dotacions de bombers dels parcs de Paterna, Torrent, Burjassot i Alzira, junt amb tres unitats de comandament del Consorci Provincial, que hi treballen per a controlar les flames i evitar que afectaren les naus pròximes. Un portaveu dels bombers ha explicat a À Punt NTC que les tasques d'extinció es desenvolupen a bon ritme. El foc quedava perimetrat abans de les 11 i a les 11:45 hores s'ha donat per estabilitzat, ha informat el 112.

La majoria dels productes que alberga el basar xinés cremat són plàstics, però la possible presència d'altres més combustibles, com ara materials per a encendre barbacoes, podria complicar l'operatiu, segons ha apuntat l'oficial Alberto Capaccioni als mitjans de comunicació. La nau principal ha quedat devorada per les flames, per això la prioritat del dispositiu ha sigut protegir una nau veïna atapeïda de productes que, de moment, s'havien salvat del foc.

Encara es desconeixen les causes del sinistre. Diversos testimonis que estaven a la fàbrica en el moment dels fets han contat a À Punt que l'incendi ha començat de forma sobtada: "Quan hem entrat a treballar tot estava bé i, de sobte, ha aparegut el foc, no sabem d'on", ha comentat una treballadora.

Les flames han enfonsat el mur de la nau més afectada i, com que està justament al costat de les vies del metro, s'ha hagut d'interrompre el trànsit ferroviari en la línia 9 de Metrovalència, entre les parades de la Cova i Riba-roja.

La via de la línia 9 de Metrovalència, obstaculitzada pel mur enfonsat en la nau cremada
La via de la línia 9 de Metrovalència, obstaculitzada pel mur enfonsat en la nau cremada / À Punt NTC

Per a suplir la incidència, es disposaran autobusos que cobriran el trajecte entre les quatre estacions del tram afectat, informa Ferrocarrils de la Generalitat. L'incendi no ha arribat fins a l'aeroport, proper al polígon cremat.

El fumeral negre que ha deixat l'incendi de Manises és visible a diversos quilòmetres
El fumeral negre que ha deixat l'incendi de Manises és visible a diversos quilòmetres / À Punt NTC
Nau industrial afectada per l'incendi declarat en un basar xinés a Manises
Nau industrial afectada per l'incendi declarat en un basar xinés a Manises / À Punt NTC

També et pot interessar

stats