Controlat l'incendi forestal de Calles, amb 230 hectàrees cremades

El foc el van donar per estabilitzat dimecres a la vesprada, després d'una evolució positiva dels treballs d'extinció

Imatge de l'incendi forestal de Calles
Imatge de l'incendi forestal de Calles / Consorci Provincial de Bombers de València

L'incendi forestal declarat dilluns passat a la vesprada a Calles (Serrans) ha quedat controlat aquest divendres al voltant de les 20:00 hores, segons ha informat el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat a través de les seues xarxes socials.

El foc el van donar per estabilitzat dimecres passat a la vesprada, després d'una "evolució molt positiva" dels treballs d'extinció. El nivell d'emergència del Pla Especial contra els Incendis Forestals (PEIF) va baixar de situació 2 a 0 i els veïns de l'aldea d'Alcotas –evacuats dilluns– van tornar a casa, segons va explicar el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Josep Maria Àngel.

L'incendi, declarat poc abans de les 16:30 hores de dilluns als voltants del camí de Las Saletas, va afectar una planta de compostatge i va obligar al punt de comandament avançat, establit al parc de bombers voluntaris de Xelva, a ordenar evacuar Alcotas.

A més, es va requerir la incorporació de la Unitat Militar d'Emergències (UME) a les tasques d'extinció del foc, la qual es va retirar a la base de Bétera aquest dimecres.

Segons va afirmar la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, se sap que el focus d'inici de l'incendi està a la planta de compostatge de la zona, però de moment es desconeixen les causes ni si ha sigut fortuït, resultat d'una imprudència o intencionat.

Per això, els agents del Seprona estudien les circumstàncies per les quals es va originar el foc, a fi de determinar quina va ser la causa.

També et pot interessar

stats