Controlat l'incendi forestal de Cofrents després de cremar deu hectàrees

La proximitat al riu Xúquer i un embassament va permetre actuar de manera ràpida per a mantindre a ratlla les flames 

Bombers durant les tasques d'extinció
Bombers durant les tasques d'extinció / X: @GVAbforestals

L'incendi forestal declarat dimecres de vesprada que afecta els termes municipals de Cofrents i Cortes de Pallars ja està controlat, segons ha informat el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat.

El foc, que ha cremat en total vora deu hectàrees de muntanya, va començar a les 18:30 hores de dimecres en una zona coneguda com a barranc de Sácaras i amenaçava una massa forestal de gran valor ecològic. Unes hores després, la matinada de dijous, es va donar per estabilitzat. Encara que al principi es va situar al terme municipal de Cofrents, en les últimes hores s'ha reposicionat a Cortes de Pallars. 

Fins a deu mitjans aeris actuaren en la zona i efectuaren mig centenar de descàrregues, cosa que va permetre avançar a bon ritme les tasques d'extinció i que l'evolució de les flames fora favorable quasi des del principi. La proximitat al riu Xúquer i un embassament va permetre actuar de manera ràpida per a mantindre el foc a ratlla.

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat va establir la situació 1 del Pla Especial contra Incendis Forestals, davant la possibilitat que l'avanç de les flames poguera afectar greument béns forestals i lleument a la població i béns de naturalesa no forestal. Finalment, a les 22:20 hores de dijous, el Consorci Provincial de Bombers de València ha donat per controlat el foc.

Les perquisicions de la Guàrdia Civil apunten que les flames van originar-se en una plantació de marihuana. Segons avança aquest divendres el diari Las Provincias, els primers bombers que arribaren al focus del foc trobaren plantes de cànnabis, un generador de gasolina, una tenda de campanya, una bombona de butà i altres instruments de les persones que cultivaven la droga.

També et pot interessar

stats