L'incendi forestal a Cofrents evoluciona favorablement

Fins a deu mitjans aeris han treballat a sufocar les flames

Imatge aèria de l'incendi forestal de Cofrents
Imatge aèria de l'incendi forestal de Cofrents / GVA

Efectius del Consorci Provincial de Bombers de València treballen en l’extinció d’un incendi forestal declarat aquesta vesprada al barranc de Sácaras, pròxim a l'embassament d'Embarcaderos, situat entre els municipis de Cofrents i Cortes de Pallars, a la Vall de Cofrents-Aiora. A les 22:00 hores, l'incendi evoluciona favorablement, segons els serveis d'Emergències.

Els bombers intervenen en l'incendi forestal de Cofrents
Els bombers intervenen en l'incendi forestal de Cofrents / Consorci Provincial de Bombers de València

Al llarg de la vesprada, fins al lloc dels fets s'han desplaçat huit unitats de bombers forestals —una d'elles helitransportada—, cinc autobombes, dos coordinadors forestals, dos agents mediambientals, voluntaris de Cofrents i deu mitjans aeris d'extinció, dos d'ells amfibis del Ministeri de l'Interior, que el Centre de Coordinació d'Emergències ha sol·licitat amb l'objectiu és controlar-lo abans que arribe la nit, segons han confirmat a À Punt fonts de bombers.

A partir de les 21:00 hores s'han retirat tots els mitjans aeris, "que han realitzat vora 50 descàrregues" sobre les flames, segons han informat des d'Emergències, mentre la resta han continuat treballant sobre el terreny. L'evolució és favorable.

El Centre de Coordinació d'Emergències ha establert la Situació 1 del Pla Especial Enfront del Risc d'Incendis Forestals (PEIF) de la Comunitat Valenciana, per la possibilitat que les flames, en la seua evolució, puguen afectar greument béns forestals i lleument la població i béns de naturalesa no forestal.

També et pot interessar

stats