L'incendi forestal de Cofrents, estabilitzat des de la matinada

La proximitat al riu Xúquer i un embassament va permetre actuar de manera ràpida per a mantindre a ratlla les flames 

Un mitjà aeri realitza una descàrrega d'aigua a la zona de l'incendi
Un mitjà aeri realitza una descàrrega d'aigua a la zona de l'incendi / Consorci Provincial de Bombers de València

L'incendi forestal declarat dimecres de vesprada al terme municipal de Cofrents està estabilitzat des de les 2:30 hores de la matinada, segons ha informat el servei 112 de la Generalitat. Les tasques d'extinció evolucionen favorablement amb un contingent combinat des de terra i aire. 

Fins a una desena de mitjans aeris, entre helicòpters i avions, estigueren operant a la zona afectada per les flames amb vora cinquanta descàrregues, i es retiraren amb les últimes llums del dia. La proximitat al riu Xúquer i un embassament va permetre actuar de manera ràpida per a mantindre el foc a ratlla. Durant tota la nit han estat treballant sobre el terreny cinc unitats dels bombers forestals de la Generalitat i quatre autobombes.

Segons el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat, a les 8 del matí d'aquest dijous s'han incorporat un avió i un amfibi del Ministeri de Transports a la lluita contra l'incendi, que va començar a les 18:30 hores de la vespra en una zona coneguda com el barranc de Sácaras i amenaçava una massa forestal de gran valor ecològic.

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat va establir la situació 1 del pla especial contra incendis forestals, davant la possibilitat que l'evolució de les flames poguera afectar greument béns forestals i lleument a la població, així com béns de naturalesa no forestal.

Aquest dijous continua encara l'episodi de calor intensa i el risc d'incendis és extrem a tota la Comunitat Valenciana, a excepció del nord de Castelló, on es manté alt.  

També et pot interessar

stats