Els contagis es desplomen a la Comunitat Valenciana als nivells de l’inici de la tercera onada

El 70% des casos ja tenen traçabilitat, el que equival al nové millor registre d’Espanya.

Els contagis es desplomen a la Comunitat Valenciana als nivells de l’inici de la tercera onada
Els contagis es desplomen a la Comunitat Valenciana als nivells de l’inici de la tercera onada

La corba de contagis per coronavirus continua desplomant-se a la Comunitat Valenciana i la tendència és a continuar baixant. La mitjana mòbil de positius a 7 dies està a hores d’ara en 1.798 positius diaris, uns nivells que no es registraven des del 5 de gener.

Amb la davallada sostinguda dels casos a la Comunitat Valenciana, cau també la incidència acumulada, que se situa en mínims que no es registraven des d’abans de Nadal. Segons les dades diàries del Ministeri de Sanitat, aquest divendres la incidència al territori valencià era de 295 casos per cada 100.000 habitants, 50 punts menys que dijous (quan la incidència era de 344 positius).

Per primera vegada des de l’inici de la tercera onada a l’inici de gener, després de les festes de Nadal, la Comunitat Valenciana iguala en incidència la mitjana espanyola (294), tot i registrar durant diverses setmanes unes dades significativament superiors. Som ja la setena autonomia amb la major taxa.

Una mort cada 23 minuts

La mitjana mòbil de morts a 7 dies se situa en 63, el que significa que durant la tercera setmana de febrer una persona ha perdut la vida a causa del coronavirus cada 23 minuts, quan dissabte passat, es produïa un decés cada quart d’hora.

En una setmana la xifra de persones hospitalitzades per Covid-19 ha caigut un 33% i ha passat de les 2.598 a les 1.733. Pel que fa a les UCI, el descens d’ingressos és del 24%, en passar dels 530 pacients als 404 notificats aquest divendres. Les hospitalitzacions s’acosten així als nivells del 28 de desembre (1.725) i les UCI als del 13 de gener (418).

La traçabilitat arriba al 70%

Una altra dada positiva que il·lustra el bon camí és la de la traçabilitat. El 70% dels casos que es notifiquen ja tenen traçabilitat. És el nové millor registre de tot l’Estat i només ens superen les Illes Canàries, les Balears, Navarra, Cantàbria, Castella-la Manxa, Extremadura, Galícia i Múrcia.

També et pot interessar

stats