La Conselleria de Sanitat crea un comité per millorar l'alimentació en els hospitals

L'adequació personalitzada dels menús, o la utilització de noves tecnologies per a adequar la compra d'aliments en són algunes propostes.

Europa Press
Europa Press

La Conselleria de Sanitat i l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) han acordat la creació d'un comité per a desenvolupar iniciatives que milloren l'alimentació en els hospitals valencians.

La coordinadora del denominat Grup d'Innovació en Alimentació i Dieta Hospitalària serà la catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública, Dolores Corella, Premi Jaume I d'Investigació Mèdica en 2018, i experta en el camp de la genòmica nutricional. 

Aquest grup haurà d'aportar solucions als reptes prioritaris en aquest àmbit de la gestió sanitària. Entre les escomeses, es troba la possible personalització dels menús hospitalaris o l'estudi de noves tècniques que permeten mantindre les propietats organolèptiques dels aliments.

Així mateix, s'avaluarà la configuració de menús més abellidors o l'aplicació de tècniques de big data i intel·ligència artificial per a adequar la compra de subministraments a partir de l'estimació de llits ocupats.

També et pot interessar

stats