El Consell valora mantindre la mascareta als patis escolars per l'augment dels contagis

Puig ha assegurat que encara que la Comunitat Valenciana estiga en risc baix, encara cal ser “molt acurats i molt prudents”  

Escolars del col·legi públic Raquel Payà
Escolars del col·legi públic Raquel Payà / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha obert la porta a "aparcar" la decisió d'eliminar la mascareta obligatòria als patis dels centres educatius davant l'augment de contagis de Covid-19 dels últims dies.

En una entrevista en la Cadena Ser, el cap del Consell ha manifestat, sobre la possible relaxació de l'ús de la mascareta als patis dels col·legis i que el Govern Valencià estava estudiant, que el Consell "farà sempre cas al que diguen els experts i els tècnics de la Conselleria de Sanitat".

En aquest sentit, ha valorat que tot i que la Comunitat Valenciana encara es troba en una incidència acumulada de baix risc, amb 36 casos per cada 100.000 habitants, l’indicador ha anat augmentant durant aquesta setmana.

Puig ha recalcat que encara hi ha un 10% de persones que no s'han vacunat i, d'altra banda, el virus continua circulant. “Nosaltres som una societat molt oberta i tenim molt contacte amb persones que venen de països que no tenen el nivell de vacunació que tenim nosaltres", ha dit.

Així, el president de la Generalitat ha emfatitzat que encara cal ser “molt acurats i molt prudents” perquè aquesta última setmana s’estan registrant diversos dies seguits de repunt. "Hem de ser conscients que el virus no ha desaparegut", ha assegurat.

També et pot interessar

stats