La Comunitat Valenciana registra 149 contagis i dos morts per coronavirus

La pressió hospitalària es manté estable, amb 176 persones ingressades, 45 d’elles a les UCI

Una sanitària fa una prova de PCR a un home
Una sanitària fa una prova de PCR a un home / À Punt NTC

Deu dies després de l’entrada en vigor de les últimes mesures per contindre l’avanç de la Covid-19, els contagis per coronavirus pugen lleugerament a la Comunitat Valenciana. Per quart dia consecutiu, creix el nombre de casos actius al territori. Ara per ara hi ha 1.848 persones malaltes de Covid-19, vora dos-centes més que fa just una setmana. 

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest dimarts 149 positius per coronavirus al territori valencià. Amb aquest registre, puja també la mitjana de casos en l’última setmana, que frega els 180 contagis diaris i se situa en nivells de finals del mes de setembre.

La pressió hospitalària es manté estable

Després d’una notable pujada dels ingressos durant el cap de setmana, aquest dimarts la pressió hospitalària es manté estable. En aquests moments hi ha 176 persones ingressades en els centres sanitaris valencians, només una més que dilluns. Pel que fa a les unitats de cures intensives, continuen amb 45 malalts en vigilància intensiva. 

Pel que fa a les defuncions, la Conselleria de Sanitat Universal ha comunicat dos defuncions en els últims set dies, que corresponen a una persona de 82 anys i una altra de 78. Des de l’inici de la pandèmia han mort a la Comunitat Valenciana 7.822 persones. 

La IA repunta mig punt i creix en tots els trams entre 12 i 69 anys

La Comunitat Valenciana ha registrat aquest dimarts el quart dia de repunt consecutiu de la incidència acumulada. Aquest dimarts, la IA s'ha situat en 36,32 casos per cada 100.000 habitants, 0,47 punts més que aquest dilluns. El repunt per trams d'edat evidència una pujada entre els 12 i els 69 anys. La IA sols baixa en el grup de menors d'11 anys, entre els de 70 i 79 anys i en els majors de 80, segons l'informe del Ministeri de Sanitat.

Al conjunt d'Espanya, la incidència ha baixat fins a situar-se en 41,90 casos per cada 100.000 habitants, 0,61 punts menys que dilluns. El Ministeri de Sanitat ha notificat 1.889 nous casos positius i 21 morts més.

La pressió hospitalària, mentrestant, ha viscut una jornada de lleuger repunt, tant en les hospitalitzacions en general (1,88%) com en els llits UCI (5,70%). Per contra, al conjunt d'Espanya, aquesta pressió ha baixat lleugerament en els dos indicadors.

També et pot interessar

stats