Estudien el final de la mascareta als patis escolars i d'instituts

Les conselleries de Sanitat Universal i Educació prendran la decisió aquesta setmana

A estudi l'ús de la mascareta a les escoles i patis / À Punt NTC

La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la conselleria d'Educació, Cultura i Esport estudien aquests dies la possibilitat de flexibilitzar l'ús de la mascareta en alguns espais dels col·legis, les escoles i els instituts, com ara el pati de jocs o quan es practica esport. Es tracta d'una conseqüència de les bones dades actuals de la pandèmia.

A l'interior de les aules, però, les mesures no canviaran. El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha emfatitzat la importància de continuar amb la ventilació "freqüent i constant" perquè continuen millorant les xifres d’incidència acumulada.

Podria fer-se efectiva l'última setmana d’octubre

De fet, la relaxació en l'ús de les mascaretes podria posar-se en pràctica abans que acabe el mes d’octubre. Tot dependrà de la decisió a què arriben aquesta setmana les dues conselleries durant la reunió que celebren setmanalment.

Veus expertes consultades per À Punt han valorat positivament la iniciativa en conéixer la baixa incidència acumulada de la Covid-19 de les últimes actualitzacions. Els especialistes també han destacat el comportament "exemplar" dels xiquets i les xiquetes durant la pandèmia, pel que fa a l'ús de la mascareta i el compliment de les normes, per exemple, la distància de seguretat.

Un grup de xiquets i xiquetes juguen al pati del col·legi
Un grup de xiquets i xiquetes juguen al pati del col·legi / À Punt

Les xifres d'incidència a les escoles en l'última actualització del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social mostren poc més de 42 casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants en el cas de l'alumnat menor d'11 anys. Mentre que en el grup de 12 a 19 és de 20 casos per cada 100.000 habitants.

Els professionals especialistes recolzen sobre aquesta realitat per a donar el vistiplau a modificar l'ús de la mascareta. Rafael Ortí, president de la Societat Espanyola de Medicina Preventiva, ha explicat a À Punt que, en cas que un xiquet o xiqueta done positiu en Covid-19, el risc de possible transmissió existeix, per això són important les dades d'incidència.

Des de l'àmbit de la pediatria també es dona suport a aquesta flexibilització. Luis Blesa, president de l’Associació Espanyola de Pediatria, a més a més, recorda que encara que amb aquestes edats necessiten jugar al pati, socialitzar i interactuar, “també han sigut un bon exemple per als adults pel que fa a com comportar-se amb les noves normes, com dur la mascareta”.

També et pot interessar

stats