El Consell Valencià de la Infància el formaran exclusivament xiquets, xiquetes i adolescents

L'integraran 24 menors i entre les seues funcions estarà proposar iniciatives a la Generalitat per a promoure els seus drets

Xiquetes i xiquets a l'escola
Xiquetes i xiquets a l'escola / Generalitat Valenciana

El Consell de la Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana, que es constitueix en el marc de la llei de drets i garanties de la infància i adolescència, estarà integrat únicament per xiquetes, xiquets i adolescents.

Així ho ha assegurat la secretària autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia, que ha assenyalat que la previsió és que l'organisme es constituïsca abans que finalitze el 2021.

El seu objectiu és dotar l'Administració autonòmica d'un instrument perquè la perspectiva d'infància continue estant en totes les polítiques impulsades del Consell del Botànic, i que el seu pes siga cada vegada major i amb un caràcter més transversal.

Per això, el Consell estarà format per un total de 24 xiquets, xiquetes i adolescents en representació dels consells locals d'infància, del Consell Infantil i Adolescent del Sistema de Protecció, del Consell de la Joventut i del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana.

Entre les seues funcions estarà proposar a la Generalitat iniciatives per a promoure els seus drets, participar en l'elaboració, avaluació i seguiment de l'Estratègia Valenciana d'Infància i Adolescència, traslladar les seues inquietuds, opinar sobre qualsevol assumpte o realitat social que afecten la infància i l'adolescència, i sensibilitzar la societat sobre la participació infantil.

També et pot interessar

stats