Igualtat incrementa un 85% en cinc anys les ajudes per a la infància

El pressupost per a promocionar els drets de la infància i adolescència ha passat dels 150.000 euros del 2017 a un milió el 2021

Un grup de xiquetes i xiquets eixen de clase
Un grup de xiquetes i xiquets ixen de clase

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha incrementat un 85% en cinc anys les ajudes a ajuntaments per a promocionar els drets de la infància i adolescència. Dels 150.000 euros destinats el 2017, la xifra ha augmentat a un milió d'euros durant 2021.

En aquests cinc anys s'han constituït consells locals d'infància com a òrgans consultius on la xicalla participa en tots aquells assumptes que els afecten, directament o indirectament, en l'àmbit municipal.

La directora general d'Infància i Adolescència, Rosa Molero, ha assenyalat que, donada la importància d'aquesta iniciativa i en resposta a l'interés mostrat pels municipis, la conselleria ha anat augmentant progressivament la quantia destinada a aquestes ajudes, la qual cosa ha tingut com a conseqüència un "increment exponencial dels municipis que han fet els passos necessaris per a construir un consell municipal d'infància".

El 2017 van ser dènou les sol·licituds de subvencions presentades per part de les entitats locals per a accedir a les ajudes a la participació infantil i adolescent, que s'han multiplicat quasi per sis, fins a les 110 peticions ateses el 2021.

També et pot interessar

stats