El Consell Valencià de Cultura adverteix de la "invisibilitat" de la dona en el sector tecnològic

L'informe Dones i Tecnologia proposa mesures com la formació des de la infància i una major sensibilitat de les empreses.

El CVC alerta sobre la "invisibilitat" de la dona en el sector científic i tecnològic
El CVC alerta sobre la "invisibilitat" de la dona en el sector científic i tecnològic / Europa Press

El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha advertit sobre la "invisibilitat" de la dona en el sector científic i tecnològic, i proposa mesures com la formació des de la infància i una major sensibilitat de les empreses, amb contractacions mitjançant currículums cecs per a evitar l'elecció en funció del gènere.

Així es recull en l'informe Dones i Tecnologia, que la CVC ha aprovat aquest dimarts en el ple ordinari. Un informe que s'afig a les denúncies que l'entitat realitza de forma reiterada des de 2012, per a alertar sobre la "persistent desigualtat" entre homes i dones en diferents àmbits socials i econòmics.

L'informe assenyala que les dones representen el 57% dels estudiants de Ciències Socials i Jurídiques, el 68% de Ciències de la Salut, el 61% d'Arts i Humanitats i només el 29% d'Enginyeria, segons dades del Ministeri d'Educació de 2016.

A més, en les anomenades TIC (tecnologies de la informació i la comunicació), les dones representen a la Unió Europea el 17% dels estudiants, quan a Espanya la xifra és del 12,7%, segons dades d'Eurostat.

També et pot interessar

stats