El Consell utilitzarà els hospitals de campanya per a acollir refugiats

La Generalitat posa en marxa un web per a informar sobre els canals oficials per a canalitzar la solidaritat valenciana amb el poble ucraïnés

Refugiats en un autobús cap a València en una imatge d'arxiu
Refugiats en un autobús cap a València en una imatge d'arxiu / Fundació Junts per la Vida

El ple el Consell ha aprovat aquest divendres la declaració d'interés general per necessitats humanitàries la utilització de les instal·lacions dels hospitals de campanya per a acollir a refugiats procedents d'Ucraïna i per a qualsevol circumstància d'emergència futura.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha informat que aquestes instal·lacions podran situar-se en qualsevol lloc adequat i destinar-se a l'ús més idoni que requerisquen les necessitats conjunturals d'acolliment i assistència a persones refugiades.

Oltra ha informat també que la Generalitat, a través del Portal de Transparència de la Generalitat ha posat en marxa un web oficial per a informar sobre els canals oficials per a canalitzar la solidaritat valenciana amb el poble ucraïnés.

Aquest web inclou formularis perquè la ciutadania, entitats locals, ONG, organismes i institucions puguen posar a la disposició de l'administració recursos per a l'allotjament de les persones desplaçades.

Fins a aquest moment s'han completat 711 formularis (466 de la ciutadania, 198 d'organismes, 33 d'entitats locals i 14 d'entitats socials), la majoria d'habitatges habitats. Encara que Oltra ha precisat que la Generalitat està optant més per les no habitades, que en aquests moments són 378 oferides per entitats locals i socials i 1.535 places d'organismes com ara escoles i instituts, des d'habitatges fins a gimnasos.

També et pot interessar

stats